návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pečená rýže s konfitovanými rajčátky a česnekem

Hodnoceno: 2x
4 porce
do 2 hodin
Pečená rýže s konfitovanými rajčátky a česnekem
Autor: Simple Pečená rýže s konfitovanými rajčátky a česnekem
Upéct rýži v troubě je tak úchvatně jednoduché, že vám ani nebude vadit oloupat tolik stroužků česneku, které ji skvěle ochutí a ovoní. Konfitovaná rajčata zajistí další wow efekt, že se tato rýže zajisté dostane do vašeho repertoáru oblíbených večeří nebo příloh.

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Rajčátka vložte do pekáče nebo velké zapékací formy (20 x 30 cm). Česnek oloupejte, šalotky oloupejte a nakrájejte na 3cm kousky. Koriandr nakrájejte na 4cm kousky, tymián otrhejte a se skořicí vsypte do pekáče. Zastříkněte olejem, osolte, opepřete a promíchejte. Vložte do předehřáté trouby a pečte 1 hodinu doměkka
  2. Rýži propláchněte a vsypte na měkkou zeleninu (nemíchejte). Teplotu zvyšte na 220 °C. Osolte, opepřete a přelijte 600 ml vroucí vody. Nádobu těsně uzavřete alobalem, aby neunikala pára do trouby, jinak se rýže neuvaří. Pečte 25 minut, vyjměte a nechte v uzavřené nádobě dojít 10 minut. 
  3. Odstraňte alobal, rýži posypte lístky koriandru, velmi opatrně promíchejte a podávejte.
Pečená rýže s konfitovanými rajčátky a česnekem
Autor: Simple Pečená rýže s konfitovanými rajčátky a česnekem

SIMPLE: Snadné vaření na šest písmen
Yotam Ottolenghi

Snadné může znamenat superrychlé jídlo, které dáte na stůl za pár minut, nebo jen z několika surovin. Možná oceníte spíš to, že část přípravy můžete udělat několik hodin či dní předem a jídlo si tak rozvrhnout, nebo že většinu surovin najdete ve spíži. I rafinovaný okouzlující pokrm lze uvařit lehce a téměř bez práce. Stačí znát dobrý trik nebo správný postup. Myšlenka, že každý má jiný názor na to, co je snadné, je podstatou této knihy geniálního šéfkuchaře Yotama Ottolenghiho. „Knihou jsem tak nadšený proto, že je plná receptů, které jsou ještě nesporně, Ottolenghi‘, ale současně jsou snadné nejméně jedním (ale velmi často více než jedním) způsobem,“ říká o ní autor. Přesvědčit se můžete sami při přípravě zeleniny, příloh, hlavních chodů z rýže, obilovin či těstovin nebo masa, ryb či dezertů. 
Vydalo nakladatelství Slovart.
Související témata: Yotam Ottolenghi , Hlavní jídla