Oxymel – sladkokyselý sirup na posílení imunity

Moje hodnocení
13x

Během podzimních nečasů je třeba myslet na imunitu. Vitaminy jsou nezbytnou součástí jídelníčku pro zdravé fungování těla, ale zařadit můžete i tento domácí sirup. Najdete v něm suroviny, které vám pomohou posílit imunitu a zároveň podporují správnou činnost plic.

1 porce
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Připravte buď 1 velkou sklenici nebo třeba 3 menší (doporučujeme spíš zvolit více menších).
  2. Zázvor a kurkumu omyjte, ale neloupejte. Spolu s česnekem nakrájejte vše na větší kostky.
  3. Sklenici naplňte postupně zázvorem, kurkumou, česnekem, pepřem, skořicí a kousky rozmarýnu.
  4. Zalijte jablečným octem a sklenici zavřete. Nechte louhovat na tmavém místě min. 10 dní.
  5. Abychom zrychlili proces kvašení, první 3 dny nechte sklenici venku, poté ji dejte do lednice. V lednici by nemělo být méně než 8 °C.
  6. Poté přeceďte a smíchejte s medem. Opět dejte do uzavíratelné nádoby a uchovávejte v lednici. Tam můžete mít sirup až půl roku.

Oxymel si dávejte ideálně před jídlem, 1–2 lžíce denně.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

P&G Foodies

P&G Foodies P&G Foodies

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.


Přečtěte si také

Recepty