Najděte si recept
Na co máte chuť?

Oxymel – sladkokyselý sirup na posílení imunity
Suroviny (1–3 porce)
- zázvor 150 g
- čerstvá kurkuma 50 g (1 lžička sušené)
- česnek 4 stroužky
- celý pepř 1 lžička
- celá skořice 3 svitky
- rozmarýn 4 snítky
- jablečný bio ocet 400 ml
- tekutý med 300 ml
Postup
- Připravte buď 1 velkou sklenici nebo třeba 3 menší (doporučujeme spíš zvolit více menších).
- Zázvor a kurkumu omyjte, ale neloupejte. Spolu s česnekem nakrájejte vše na větší kostky.
- Sklenici naplňte postupně zázvorem, kurkumou, česnekem, pepřem, skořicí a kousky rozmarýnu.
- Zalijte jablečným octem a sklenici zavřete. Nechte louhovat na tmavém místě min. 10 dní.
- Abychom zrychlili proces kvašení, první 3 dny nechte sklenici venku, poté ji dejte do lednice. V lednici by nemělo být méně než 8 °C.
- Poté přeceďte a smíchejte s medem. Opět dejte do uzavíratelné nádoby a uchovávejte v lednici. Tam můžete mít sirup až půl roku.
Oxymel si dávejte ideálně před jídlem, 1–2 lžíce denně.
P&G Foodies
Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.
Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.