návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Ovesný koláč s jahodami a rebarborou

Hodnoceno: 0x
1 koláč porce
do 1,5 hodiny
Ovesný koláč s jahodami
Autor: archiv blog.KitchenAid.cz Ovesný koláč s jahodami
Kombinace sladkých jahod a nakyslé rebarbory je naprosto dokonalá! Zvlášť když je spojena s křupavou drobenkou. Vyzkoušejte tuto lákavou kombinaci tentokrát ve veganské verzi.

Suroviny (1 koláč porce)

Náplň:

Drobenka:

Postup

  1. Smíchejte tuk s moukou a namačkejte ho do formy o průměru 20 cm. Dejte na 20 min do chladu a pak ho předpečte 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
  2. Mezitím připravte náplň. Do většího hrnce nebo hlubší pánve dejte ovoce, vodu, škrob a sladidlo. Míchejte, dokud směs nezhoustne. Část ovoce můžete přidat až po uvaření. Je lepší, když je ovoce nakrájené na menší kousky.
  3. Uvařenou směs dejte na předpečený korpus.
  4. Připravte si drobenku. Do mísy dejte všechny suroviny a prsty zpracujte na sypkou směs. Drobenkou rovnoměrně posypte ovocnou náplň. Dejte do vyhřáté trouby na 180 °C na 25 minut zapéct. Nejlepší je, když koláč po upečení chvíli postojí.

Recept připravila Martina Schmidtová z blogu "Tina je doma", více receptů najdete na blog.kitchenaid.cz.