Korpus
- kvalitní rostlinné máslo nebo margarín 100 g
- hladká ovesná mouka 150 g
Náplň
- Rebarbora 200 g
- Jahody 200 g
- agávový sirup 100 g
- Škrob 3 lžíce
- Voda cca 50 ml
Drobenka
- tuk 50 g
- jemné ovesné vločky 75 g
- hnedý cukr 50 g
- ovesná mouka 50 g
Postup přípravy
- Smíchejte tuk s moukou a namačkejte ho do formy o průměru 20 cm. Dejte na 20 min do chladu a pak ho předpečte 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
- Mezitím připravte náplň. Do většího hrnce nebo hlubší pánve dejte ovoce, vodu, škrob a sladidlo. Míchejte, dokud směs nezhoustne. Část ovoce můžete přidat až po uvaření. Je lepší, když je ovoce nakrájené na menší kousky.
- Uvařenou směs dejte na předpečený korpus.
- Připravte si drobenku. Do mísy dejte všechny suroviny a prsty zpracujte na sypkou směs. Drobenkou rovnoměrně posypte ovocnou náplň. Dejte do vyhřáté trouby na 180 °C na 25 minut zapéct. Nejlepší je, když koláč po upečení chvíli postojí.
Recept připravila Martina Schmidtová z blogu "Tina je doma", více receptů najdete na blog.kitchenaid.cz.