redakce Prima FRESH

Míchaná rýže s kuřecím masem a mandlemi

Moje hodnocení
9x

Lehounká rýže v orientálním stylu, jejíž několik odstínů bílé téměř nic neruší a která se také podává studená jako salát.

4 porce
60 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V misce prošlehejte bílek, až zpění. Vešlehejte k němu škrob, 1 lžíci sherry a 1 lžičku soli. Ve směsi obalte kousky masa a vše dejte nejméně na 4 hodiny nebo přes noc vychladit.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. V kastrůlku zalijte rýži asi půl litrem vody a dejte vařit. Na nízkém stupni vařte asi 12 minut, pak kastrol přiryjte utěrkou a rýži nechte stát asi 5 minut. Pak ji nakypřete vidličkou a přesuňte na plech, kde ji rozestřete v jedné vrstvě a nechte vychladnout.
  3. V kastrole uveďte do varu ½ litru vody s 1 lžící oleje, vsypte kousky masa a vařte, až povrch zbělá, asi 1/2 minuty, pak je vyjměte. Nakrájené žampiony promíchejte s citronovou šťávou.
  4. V pánvi nebo woku rozehřejte zbylý olej. Vsypte cibuli a osmažte ji, až zprůsvitní, asi 5 minut, pak přidejte česnek a zázvor a smažte 4 minuty. Přidejte houby a smažte je na středním stupni asi 3 minuty, až zvláční. Nakonec vsypte oblanšírované kousky masa, vše osolte a opepřete a za stálého míchání smažte asi minutu. Nakonec vlijte zbylé sherry, vmíchejte rýži, prohřejte, přidejte mandle, ředkev a nakonec kokosové mléko. Sundejte z plotýnky, dochuťte solí a pepřem a ihned podávejte zakapané sezamovým olejem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty