reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Medové hvězdičky s jogurtovo-ořechovým krémem
Autor: archiv Hollandia Medové hvězdičky s jogurtovo-ořechovým krémem

Medové hvězdičky s jogurtovo-ořechovým krémem

Hodnoceno: 4x
Spojení křehkého medového těsta a jemného jogurtového krému s oříšky je pro vánoční tabuli jako stvořené. Místo tradičních „vlašáků“ můžete samozřejmě použít jakékoliv jiné vlastní ořechové favority.
do 1 hodiny

reklama

Suroviny

Těsto:

Postup

  1. Večer před plánovaným pečením si jogurt opatrně vyklopte do čistého plátýnka (případně utěrky) a vložte do cedníku nad misku, kde jej nechte po dobu 12 hodin (přes noc) odkapat od syrovátky.
  2. Další den smíchejte všechny ingredience na těsto a zpracujte je do jednolitého těsta. Pracovní desku posypte moukou a těsto vyválejte na tenký plát (3–4 mm).
  3. Pomocí vykrajovátek vytvořte jednotlivé kousky, které rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C po dobu 5–10 minut dle síly těsta.
  5. Jakmile máte cukroví upečené, pusťte se do přípravy krému: odkapaný jogurt smíchejte s kondenzovaným mlékem a najemno namletými oříšky.
  6. Důkladně promíchejte a vzniklým krémem slepujte cukroví. Jako ozdobu přilepte na vršek cukroví kapkou krému polovinu vlašského ořechu. Můžete použít i ořechy v karamelu.
  7. Cukroví uchovávejte v lednici a spotřebujte ideálně do 1 týdne.
Medové hvězdičky s jogurtovo-ořechovým krémem
Autor: archiv Hollandia Medové hvězdičky s jogurtovo-ořechovým krémem

reklama