Medové hvězdičky s jogurtovo-ořechovým krémem
Zdroj: archiv Hollandia
Medové hvězdičky s jogurtovo-ořechovým krémem
Zdroj:
archiv Hollandia
Postup přípravy
-
Večer před plánovaným pečením si jogurt opatrně vyklopte do čistého plátýnka (případně utěrky) a vložte do cedníku nad misku, kde jej nechte po dobu 12 hodin (přes noc) odkapat od syrovátky.
-
Další den smíchejte všechny ingredience na těsto a zpracujte je do jednolitého těsta. Pracovní desku posypte moukou a těsto vyválejte na tenký plát (3–4 mm).
-
Pomocí vykrajovátek vytvořte jednotlivé kousky, které rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
-
Pečte v troubě předehřáté na 160 °C po dobu 5–10 minut dle síly těsta.
-
Jakmile máte cukroví upečené, pusťte se do přípravy krému: odkapaný jogurt smíchejte s kondenzovaným mlékem a najemno namletými oříšky.
-
Důkladně promíchejte a vzniklým krémem slepujte cukroví. Jako ozdobu přilepte na vršek cukroví kapkou krému polovinu vlašského ořechu. Můžete použít i ořechy v karamelu.
-
Cukroví uchovávejte v lednici a spotřebujte ideálně do 1 týdne.
Medové hvězdičky s jogurtovo-ořechovým krémem 1
Zdroj: archiv Hollandia
Medové hvězdičky s jogurtovo-ořechovým krémem 1
Zdroj:
archiv Hollandia