redakce Prima FRESH

Medové hvězdičky s jogurtovo-ořechovým krémem

Moje hodnocení
11x

Spojení křehkého medového těsta a jemného jogurtového krému s oříšky je pro vánoční tabuli jako stvořené. Místo tradičních „vlašáků“ můžete samozřejmě použít jakékoliv jiné vlastní ořechové favority.

1 porce
60 minut

Těsto

Krém

Postup přípravy

  1. Večer před plánovaným pečením si jogurt opatrně vyklopte do čistého plátýnka (případně utěrky) a vložte do cedníku nad misku, kde jej nechte po dobu 12 hodin (přes noc) odkapat od syrovátky.
  2. Další den smíchejte všechny ingredience na těsto a zpracujte je do jednolitého těsta. Pracovní desku posypte moukou a těsto vyválejte na tenký plát (3–4 mm).
  3. Pomocí vykrajovátek vytvořte jednotlivé kousky, které rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C po dobu 5–10 minut dle síly těsta.
  5. Jakmile máte cukroví upečené, pusťte se do přípravy krému: odkapaný jogurt smíchejte s kondenzovaným mlékem a najemno namletými oříšky.
  6. Důkladně promíchejte a vzniklým krémem slepujte cukroví. Jako ozdobu přilepte na vršek cukroví kapkou krému polovinu vlašského ořechu. Můžete použít i ořechy v karamelu.
  7. Cukroví uchovávejte v lednici a spotřebujte ideálně do 1 týdne.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty