Suroviny
- paprika (masité) 5–7 ks
- česnek
- citron
- olivový olej
- balzamikový krém
- petržel (plocholistá)
- sůl
- pepř
Článek
18x zavařujeme a nakládáme
Využijte čerstvé suroviny, které jsou v letním období k dispozici. Mít v zimě doma zásoby zavařených marmelád, omáček a naložené zeleniny se jistě vyplatí!
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 230 °C, papriky vyskládejte na pečicí papír a cca 15 minut pečte, dokud se nedělají na paprikách černé puchýře.
- Pak papriky naskládejte do sáčků a nechte chvilku zapařit. Ještě z teplých paprik jde slupka dobře odstranit.
- V misce smíchejte nasekanou petržel, olej, česnek, sůl a pepř. Papriky vložte do mísy, zalijte touto zálivkou a dochuťte balsamicem a citrónem.
- Marinujte nejméně 4–5 hodin při pokojové teplotě, nejlépe do druhého dne v lednici poté.