archiv siggi´s

Losos v krémové omáčce ze skyru se špenátem a koprem

Moje hodnocení
4x

Losos už v českých kuchyních zdomácněl a stal se nejoblíbenější rybou u nás. Pokud chcete trochu oživit zaběhlý repertoár přípravy, zkuste lahodný recept na lososa v krémové omáčce. Nemusíte se bát, že je to příliš kalorické jídlo, v téhle omáčce je místo klasické smetany použitý islandský skyr, který je nízkotučný a plný prospěšných bílkovin.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • máslo 1 lžíce
  • hladká celozrnná mouka 30 g
  • zeleninový vývar 400 ml
  • bílý skyr siggi´s 150 g
  • sůl 1/2 lžičky
  • pepř (čerstvě namletý pepř) 1/2 lžičky
  • třtinový cukr 1 lžička
  • jablečný ocet 1 lžíce
  • čerstvý špenát 125 g
  • filet z lososa (filety z lososa bez kůže (po 150 g)) 600 g
  • řepkový olej na vaření 2 lžíce
  • kopr (čerstvý kopr) 1 snítka

Postup přípravy

  1. Máslo rozpusťte v hrnci a přidejte mouku. Restujte na mírném stupni, dokud nevznikne zlatavá jíška. Jíšku zalijte vývarem, rozšlehejte dohladka metličkou a 10 minut vařte na mírném plameni.
  2. Do omáčky přidejte skyr, rozmíchejte a nechte projít varem. Pak osolte, opepřete, dochuťte cukrem, octem a nakonec přidejte špenát. Ještě 2 minuty vařte, jen aby špenát zavadl.
  3. Omyté filety lososa osušte papírovým ubrouskem. V míse je promíchejte s olejem. Vložte na rozpálenou pánev a 10 minut restujte ze všech stran.
  4. Hotové filety osolte a opepřete. Podávejte s omáčkou a posypané čerstvým koprem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv siggi´s


Přečtěte si také

Recepty