Losos v krémové omáčce ze skyru se špenátem a koprem
Zdroj: archiv siggi´s
Losos v krémové omáčce ze skyru se špenátem a koprem
Zdroj:
archiv siggi´s
Losos už v českých kuchyních zdomácněl a stal se nejoblíbenější rybou u nás. Pokud chcete trochu oživit zaběhlý repertoár přípravy, zkuste lahodný recept na lososa v krémové omáčce. Nemusíte se bát, že je to příliš kalorické jídlo, v téhle omáčce je místo klasické smetany použitý islandský skyr, který je nízkotučný a plný prospěšných bílkovin.
Postup přípravy
-
Máslo rozpusťte v hrnci a přidejte mouku. Restujte na mírném stupni, dokud nevznikne zlatavá jíška. Jíšku zalijte vývarem, rozšlehejte dohladka metličkou a 10 minut vařte na mírném plameni.
-
Do omáčky přidejte skyr, rozmíchejte a nechte projít varem. Pak osolte, opepřete, dochuťte cukrem, octem a nakonec přidejte špenát. Ještě 2 minuty vařte, jen aby špenát zavadl.
-
Omyté filety lososa osušte papírovým ubrouskem. V míse je promíchejte s olejem. Vložte na rozpálenou pánev a 10 minut restujte ze všech stran.
-
Hotové filety osolte a opepřete. Podávejte s omáčkou a posypané čerstvým koprem.
Losos v krémové omáčce ze skyru se špenátem a koprem 2
Zdroj: archiv siggi´s
Losos v krémové omáčce ze skyru se špenátem a koprem 2
Zdroj:
archiv siggi´s