Najděte si recept
Na co máte chuť?

Losos v krémové omáčce ze skyru se špenátem a koprem
Losos už v českých kuchyních zdomácněl a stal se nejoblíbenější rybou u nás. Pokud chcete trochu oživit zaběhlý repertoár přípravy, zkuste lahodný recept na lososa v krémové omáčce. Nemusíte se bát, že je to příliš kalorické jídlo, v téhle omáčce je místo klasické smetany použitý islandský skyr, který je nízkotučný a plný prospěšných bílkovin.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- máslo 1 lžíce
- hladká celozrnná mouka 30 g
- zeleninový vývar 400 ml
- bílý skyr siggi´s 150 g
- sůl 1/2 lžičky
- čerstvě namletý pepř 1/2 lžičky
- třtinový cukr 1 lžička
- jablečný ocet 1 lžíce
- čerstvý špenát 125 g
- filety z lososa bez kůže (po 150 g) 600 g
- řepkový olej na vaření 2 lžíce
- čerstvý kopr 1 snítka
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Máslo rozpusťte v hrnci a přidejte mouku. Restujte na mírném stupni, dokud nevznikne zlatavá jíška. Jíšku zalijte vývarem, rozšlehejte dohladka metličkou a 10 minut vařte na mírném plameni.
- Do omáčky přidejte skyr, rozmíchejte a nechte projít varem. Pak osolte, opepřete, dochuťte cukrem, octem a nakonec přidejte špenát. Ještě 2 minuty vařte, jen aby špenát zavadl.
- Omyté filety lososa osušte papírovým ubrouskem. V míse je promíchejte s olejem. Vložte na rozpálenou pánev a 10 minut restujte ze všech stran.
- Hotové filety osolte a opepřete. Podávejte s omáčkou a posypané čerstvým koprem.