reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Losos v krémové omáčce ze skyru se špenátem a koprem
Autor: archiv siggi´s Losos v krémové omáčce ze skyru se špenátem a koprem

Losos v krémové omáčce ze skyru se špenátem a koprem

Hodnoceno: 3x
Losos už v českých kuchyních zdomácněl a stal se nejoblíbenější rybou u nás. Pokud chcete trochu oživit zaběhlý repertoár přípravy, zkuste lahodný recept na lososa v krémové omáčce. Nemusíte se bát, že je to příliš kalorické jídlo, v téhle omáčce je místo klasické smetany použitý islandský skyr, který je nízkotučný a plný prospěšných bílkovin.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Máslo rozpusťte v hrnci a přidejte mouku. Restujte na mírném stupni, dokud nevznikne zlatavá jíška. Jíšku zalijte vývarem, rozšlehejte dohladka metličkou a 10 minut vařte na mírném plameni. 
  2. Do omáčky přidejte skyr, rozmíchejte a nechte projít varem. Pak osolte, opepřete, dochuťte cukrem, octem a nakonec přidejte špenát. Ještě 2 minuty vařte, jen aby špenát zavadl. 
  3. Omyté filety lososa osušte papírovým ubrouskem. V míse je promíchejte s olejem. Vložte na rozpálenou pánev a 10 minut restujte ze všech stran. 
  4. Hotové filety osolte a opepřete. Podávejte s omáčkou a posypané čerstvým koprem.
Losos v krémové omáčce ze skyru se špenátem a koprem
Autor: archiv siggi´s Losos v krémové omáčce ze skyru se špenátem a koprem

reklama

Související témata: losos , krémová omáčka , špenát , Hlavní jídla