Pradobroty.cz

Linecké koláčky s tvarohem

Moje hodnocení
12x

Co neodmyslitelně patří ke kávě a svatbám? Rozhodně jsou to koláčky! Variací je mnoho, tentokrát můžete vyzkoušet linecké s tvarohem a rozinkou! :)

1 porce
60 minut
česká

Těsto

Náplň

Na dokončení

Postup přípravy

  1. Těsto: V míse utřete cukr s máslem, žloutkem a jedním vejcem. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přidejte k máslové směsi.
  2. Vypracujte drobivé těsto a podle potřeby přidávejte po lžících mléko tak, aby vzniklo kompaktní nelepivé těsto.
  3. Těsto vyválejte asi na 0,5 cm vysokou placku a pomocí vykrajovátka nebo skleničky vykrajujte kolečka, která přesuňte na plech vyložený pečicím papírem (tato dávka vyjde na 2–3 plechy).
  4. Rozšlehejte bílek a potřete jím kraje koláčků. Troubu předehřejte na 180 °C (horkovzduch na 160 °C).
  5. Náplň: V případě vaničkového tvarohu ho asi dvě hodiny před pečením nechte přes plátýnko vykapat a lehce vymačkejte, abyste odstranili přebytečnou vodu. Tvaroh v kostce můžete použít rovnou.
  6. Tvaroh, cukr, žloutky a vanilkový extrakt rozmíchejte dohladka (místo extraktu lze použít vanilkový cukr a o to méně dát klasického cukru).
  7. Krém vložte do zdobicího sáčku s větší špičkou a nastříkejte na připravená linecká kolečka. Do středu každého koláčku dejte rozinku, případně jiné sušené drobné ovoce anebo trochu marmelády.
  8. Vložte do trouby a pečte 15–20 minut dozlatova.
  9. Dokončení: Ještě horké koláčky přímo na plechu potřete rozehřátým máslem smíchaným s rumem a pocukrujte. Nechte zcela vychladnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pradobroty.cz


Přečtěte si také

Recepty