návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Linecké koláčky s tvarohem

Hodnoceno: 2x
do 1 hodiny
Linecké koláčky s tvarohem
Autor: Pradobroty.cz Linecké koláčky s tvarohem
Co neodmyslitelně patří ke kávě a svatbám? Rozhodně jsou to koláčky! Variací je mnoho, tentokrát můžete vyzkoušet linecké s tvarohem a rozinkou! :)

Suroviny

Na dokončení:

Postup

  1. Těsto: V míse utřete cukr s máslem, žloutkem a jedním vejcem. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přidejte k máslové směsi.
  2. Vypracujte drobivé těsto a podle potřeby přidávejte po lžících mléko tak, aby vzniklo kompaktní nelepivé těsto.
  3. Těsto vyválejte asi na 0,5 cm vysokou placku a pomocí vykrajovátka nebo skleničky vykrajujte kolečka, která přesuňte na plech vyložený pečicím papírem (tato dávka vyjde na 2–3 plechy).
  4. Rozšlehejte bílek a potřete jím kraje koláčků. Troubu předehřejte na 180 °C (horkovzduch na 160 °C). 
  5. Náplň: V případě vaničkového tvarohu ho asi dvě hodiny před pečením nechte přes plátýnko vykapat a lehce vymačkejte, abyste odstranili přebytečnou vodu. Tvaroh v kostce můžete použít rovnou.
  6. Tvaroh, cukr, žloutky a vanilkový extrakt rozmíchejte dohladka (místo extraktu lze použít vanilkový cukr a o to méně dát klasického cukru).
  7. Krém vložte do zdobicího sáčku s větší špičkou a nastříkejte na připravená linecká kolečka. Do středu každého koláčku dejte rozinku, případně jiné sušené drobné ovoce anebo trochu marmelády. 
  8. Vložte do trouby a pečte 15–20 minut dozlatova. 
  9. Dokončení: Ještě horké koláčky přímo na plechu potřete rozehřátým máslem smíchaným s rumem a pocukrujte. Nechte zcela vychladnout.
Linecké koláčky s tvarohem
Autor: Pradobroty.cz Linecké koláčky s tvarohem

Pradobroty
Marcela Prachařová

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

Související témata: Sladké , Česká kuchyně