Martina Čerňanská
,
Michal Šajmir

Květákové muffiny

Moje hodnocení
90x

Květák můžete smažit, péct, vařit, rozmixovat na pyré nebo z něj zkuste připravit tyto malé roztomilé "bábovičky". Výraznou chuť jim dodají sušená rajčata a slaný Feta sýr. V této podobě květák propašujete na talíř i těm, co ho jinak nemusí :)

12 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve větší míse opatrně smíchejte rozmačkaný nebo nasekaný uvařený květák s bazalkou, sušenými rajčatami, sýrem a 2 lžícemi slunečnicových semínek.
  2. V menší misce smíchejte mouku (prosátá udělá nadýchanější muffiny), prášek do pečiva, sůl a přidejte ke květákové směsi, krátce promíchejte, jen tak aby se těsto spojilo.
  3. Přidejte mléko, rozšlehaná vejce a jemně zapracujte, tak aby vzniklo hladké, vláčné těsto.
  4. Předehřejte si troubu na 200°C a vymažte olivovým olejem formu na 12 muffinů. Lžící plňte hmotu do předem vymazané formy zhruba do 2/3 a posypejte zbývajícími slunečnicovými semínky.
  5. Pečte 15-20 minut dokud nebudou propečené a krásně zlatohnědé. Vyndejte muffiny z trouby a nechte chvíli vystydnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Michal Šajmir


Přečtěte si také

Recepty