Najděte si recept
Na co máte chuť?

Květákové muffiny
Květák můžete smažit, péct, vařit, rozmixovat na pyré nebo z něj zkuste připravit tyto malé roztomilé "bábovičky". Výraznou chuť jim dodají sušená rajčata a slaný Feta sýr. V této podobě květák propašujete na talíř i těm, co ho jinak nemusí :)
do 1 hodiny
12 porcí
Suroviny (12 porcí)
- květák, uvařený v slané vodě 300 g
- čerstvá bazalka, nasekaná 2 lžíce
- slunečnicová semínka 3 lžíce
- balkánský sýr nebo feta, pokrájené na kostičky 150 g
- sušená rajčata, pokrájená na menší kousky 2 lžíce
- vejce, rozšlehaná 2 ks
- Mléko 200 ml
- hladká mouka 250 g
- prášek do pěciva 4 lžičky
- Olivový olej 2 lžíce
- Sůl 1 lžička
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve větší míse opatrně smíchejte rozmačkaný nebo nasekaný uvařený květák s bazalkou, sušenými rajčatami, sýrem a 2 lžícemi slunečnicových semínek.
- V menší misce smíchejte mouku (prosátá udělá nadýchanější muffiny), prášek do pečiva, sůl a přidejte ke květákové směsi, krátce promíchejte, jen tak aby se těsto spojilo.
- Přidejte mléko, rozšlehaná vejce a jemně zapracujte, tak aby vzniklo hladké, vláčné těsto.
- Předehřejte si troubu na 200°C a vymažte olivovým olejem formu na 12 muffinů. Lžící plňte hmotu do předem vymazané formy zhruba do 2/3 a posypejte zbývajícími slunečnicovými semínky.
- Pečte 15-20 minut dokud nebudou propečené a krásně zlatohnědé. Vyndejte muffiny z trouby a nechte chvíli vystydnout.