Květák na mléce s parmazánem a piniemi
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Květák na mléce s parmazánem a piniemi
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Kučeravou bílou hlavu květáku, oné výjimečné kytky mezi zeleninou, má naše kuchyně v oblibě odnepaměti. Kromě polévky bývá miláčkem zejména květák smažený, ale jeho kulinární možnosti jsou vážně nepřeberné, jak dokazuje tenhle starodávný italský recept.
Postup přípravy
-
Ve velkém hrnci uveďte do varu osolenou vodu. Vložte květák a vařte ho 3 minuty, sceďte a nechte vychladnout.
-
Na plechu v troubě pod grilem nebo na suché nepřilnavé pánvi opražte piniová jadérka nebo nakrájené mandle dozlatova – dávejte pozor, rády se pálí.
-
Květák rozdělte na růžičky. Velkou nepřilnavou pánev rozehřejte při střední teplotě, rozpusťte v ní máslo, vsypte růžičky květáku, osolte, opepřete, poprašte muškátovým oříškem a dobře promíchejte. Zalijte mlékem a při nízké teplotě zvolna vařte asi 10 minut.
-
Květák posypte parmazánem a piniovými jadérky a podávejte ho horký.
Květák na mléce s parmazánem a piniemi
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Květák na mléce s parmazánem a piniemi
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Další originální recepty z podzimní zeleniny najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji: