La Formaggeria

Kuřecí supreme s pastinákovým pyré

Moje hodnocení
10x

Kuřecí supreme, specifická partie či porce masa, je velice lahodné a každý by ho měl minimálně jednou za život ochutnat. Třeba s pastinákovým pyré a pečeným bramborem, kombinací jako stvořenou pro chladnější dny.

4 porce
60 minut

Postup přípravy

  1. Začněte přípravou pastinákového pyré. Na kostičky nakrájený pastinák orestujte na olivovém oleji.
  2. Zalijte ho mlékem a vařte doměkka (cca 15 minut). Poté slijte přebytečné mléko, přidejte smetanu a máslo a mixujte ručním mixérem.
  3. Dle potřeby můžete přidat smetanu nebo máslo.
  4. Dále rozpulte malé brambůrky, osolte je a opepřete. Zakapejte olivovým olejem, promíchejte je na plechu a pečte při 200 °C cca 20 minut.
  5. Kuře osolte, opepřete, přidejte tymián a poté jej na pánvi na olivovém oleji orestujte ze všech stran.
  6. Kuřecí prsa přendejte do pekáče a dopékejte v troubě cca 5–10 minut při 200 °C.
  7. Hotové maso podávejte spolu s pyré a pečeným bramborem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

La Formaggeria


Přečtěte si také

Recepty