Suroviny
- kuřecí prsa s kůží 4 ks
- pastinák 500 g
- máslo 150 g
- smetana ke šlehání 100 ml
- olivový olej
- mléko
- malé brambory
- sůl, pepř
- sušený tymián (tymián)
Postup přípravy
- Začněte přípravou pastinákového pyré. Na kostičky nakrájený pastinák orestujte na olivovém oleji.
- Zalijte ho mlékem a vařte doměkka (cca 15 minut). Poté slijte přebytečné mléko, přidejte smetanu a máslo a mixujte ručním mixérem.
- Dle potřeby můžete přidat smetanu nebo máslo.
- Dále rozpulte malé brambůrky, osolte je a opepřete. Zakapejte olivovým olejem, promíchejte je na plechu a pečte při 200 °C cca 20 minut.
- Kuře osolte, opepřete, přidejte tymián a poté jej na pánvi na olivovém oleji orestujte ze všech stran.
- Kuřecí prsa přendejte do pekáče a dopékejte v troubě cca 5–10 minut při 200 °C.
- Hotové maso podávejte spolu s pyré a pečeným bramborem.
Kuřecí supreme s pastinákovým pyré Zdroj: archiv La Formaggeria