Kuřecí supreme s pastinákovým pyré
Zdroj: archiv La Formaggeria
Kuřecí supreme s pastinákovým pyré
Zdroj:
archiv La Formaggeria
Kuřecí supreme, specifická partie či porce masa, je velice lahodné a každý by ho měl minimálně jednou za život ochutnat. Třeba s pastinákovým pyré a pečeným bramborem, kombinací jako stvořenou pro chladnější dny.
Postup přípravy
-
Začněte přípravou pastinákového pyré. Na kostičky nakrájený pastinák orestujte na olivovém oleji.
-
Zalijte ho mlékem a vařte doměkka (cca 15 minut). Poté slijte přebytečné mléko, přidejte smetanu a máslo a mixujte ručním mixérem.
-
Dle potřeby můžete přidat smetanu nebo máslo.
-
Dále rozpulte malé brambůrky, osolte je a opepřete. Zakapejte olivovým olejem, promíchejte je na plechu a pečte při 200 °C cca 20 minut.
-
Kuře osolte, opepřete, přidejte tymián a poté jej na pánvi na olivovém oleji orestujte ze všech stran.
-
Kuřecí prsa přendejte do pekáče a dopékejte v troubě cca 5–10 minut při 200 °C.
-
Hotové maso podávejte spolu s pyré a pečeným bramborem.
Kuřecí supreme s pastinákovým pyré 2
Zdroj: archiv La Formaggeria
Kuřecí supreme s pastinákovým pyré 2
Zdroj:
archiv La Formaggeria