návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kuřecí potjie

Hodnoceno: 0x
6 porcí
do 2 hodin
Kuřecí potjie
Autor: isifa.com Kuřecí potjie
Potjie = kotlík, kotel pro venkovní vaření, název pochází z Jižní Afriky. Tuto lahůdku ale můžete samozřejmě připravit i v jakémkoliv hrnci vhodném do trouby.

Postup

  1. V kotlíku rozpalte olej a nechte na něm zhnědnout po částech kuřecí kousky, přidejte klobásky a 1-2 minuty restujte. Potom vše vyndejte a dejte stranou.
  2. Ve stejném kotlíku nechte změknout nasekanou cibuli, potom přidejte nakrájené sladké papriky a nasekanou chilli papričky a vařte, až budou průsvitné. Potom vmíchejte česnek a bylinky.
  3. Do potjie vraťte kuře a klobásky, vše přelijte vývarem a vínem a vařte 30-40 minut. Přidejte mrkev a rýži a vařte dalších 30 minut, až bude mrkev měkká a rýže udělaná. Dochuťte a užijte si to!

Kuřecí potjie Foto: isifa.com

Kuřecí potjie, Foto: isifa.com