Kuře vařené v hrnci se zeleninou a těstovinami podle Hugo Hromase

Moje hodnocení
16x

Kupte kvalitní kuře, nejlépe v bio kvalitě, a proměňte ho ve dva skvělé chody. Nejprve servírujte lahodný vývar, a poté přijde na řadu vařené šťavnaté kuřecí maso se zeleninou, těstovinami a jemnou omáčkou. Lehké letní jídlo plné chutí pžipravil známý kuchař Hugo Hromas a určitě stojí za vyzkoušení!

4 porce
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do studené osolené vody (cca 2,5 - 3 litry) s badyánem dejte vařit kuře s česnekem a mírným varem vařte, dokud kuře nezměkne, minimálně 2 hodiny.
  2. Do vývaru ke kuřeti přidejte očištěnou mrkev, nakrájenou cibuli, pórek a čtvrtku kapusty a pokračujte ve vaření, dokud mrkev částečně nezměkne. Jako první chod podávejte horký a silný vývar.
  3. Na druhý chod uvařte ve zbylém vývaru těstoviny tzv. na skus a podávejte horké s kuřecím masem a nakrájenou zeleninou.
  4. Do 300 ml horkého vývaru, ve kterém jste vařili těstoviny, zašlehejte 3 žloutky, míchejte do zhoustnutí a vzniklou omáčkou přelijte maso a těstoviny.

Kupujte BIO. Pro budoucnost!

Správným krokem, jak podpořit ekologické zemědělce, kteří přirozeně pečují o půdu, krajinu a hospodářská zvířata s maximální ohleduplností, je nákup jejich bioproduktů. Tím, že zvolíte lokálního dodavatele, máte navíc jistotu, že bioprodukty neputovaly dlouhé kilometry přes půl světa.

Bioprodukty jsou vždy viditelně označené logy, která smí používat pouze ti producenti, již dodržují přesné legislativní zásady ekologické produkce. Systém prověřování je nastaven tak, že minimálně jedenkrát za rok projde celý řetězec od prvovýroby až po distribuci kompletní speciální kontrolou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Hugo Hromas


Přečtěte si také

Recepty