Suroviny
- kuřecí prsa (bez kosti a kůže) 4 ks
- brie 200 g
- parmská šunka 8 plátků
- slunečnicový olej
- Bazalkové pesto 2 lžíce
- řecký jogurt 2 lžíce
Pokud chcete domácí pesto, máme pro vás janovské!
Recept
Pesto alla Genovese – Janovské pesto
Typická specialita krásné oblasti Ligurie na severu Itálie je požitkem, který by si neměl nechat ujít žádný gurmán. Zdánlivě jednoduchý recept, ve kterém hraje hlavní roli...
Postup přípravy
- Nařízněte podélně všechna prsa a utvořte tak kapsy. Sýr nakrájejte na 4 plátky a po jednom kousku napěchujte do kuřecího masa.
- Každé prso zabalte do 2 plátků parmské šunky a zajistěte párátkem.
- Přendejte na olejem vytřený plech a pečte cca 35 minut - v troubě předehřáté na 190 °C.
- Vyndejte párátka a maso přesuňte na nahřátý talíř. Smíchejte pesto s jogurtem a poté směsí přelijte hotová kuřecí prsa. Podávejte například se zeleninou a novými bramborami.