Suroviny
- celé kuře cca 1,4 kg
- slunečnicový olej 2 lžíce + 2 lžíce do mléka
- cibule 1 ks
- kmín 1 lžička
- mletá sladká paprika 2 lžíce
- kuřecí vývar 800–1000 ml
- hladká mouka 3–4 lžíce
- smetana (rýžová ) 250 ml
- sůl
K servírování
- těstoviny (nebo houskový knedlík či vařené brambory)
Nemusíte řešit problémy spojené s konzumací laktózy? Tím pádem se vám může hodit náš oblíbený recept na Kuře na paprice krok za krokem!
Postup přípravy
- Kuře naporcujte na menší díly a osolte. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- V hrnci rozehřejte olej a maso ze všech stran orestujte dozlatova a pak ho vyjměte. Do hrnce vložte nakrájenou cibuli a restujte, dokud cibule nezrůžoví.
- Přidejte kmín a mletou papriku, restujte jen asi půl minuty. Maso vraťte do hrnce, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Zakryjte pokličkou, stáhněte plamen a kuře duste doměkka. Bude to trvat asi hodinu.
- Maso vyjměte z hrnce. V misce pomocí metličky rozmíchejte hladkou mouku a cca 100 ml vody. Za stálého míchání vlijte do omáčky a na mírném plameni nechte provařit alespoň 15 minut.
- Omáčku přeceďte přes jemné sítko a vmíchejte smetanu. Dochuťte solí.
- Teď jsou dvě možnosti, jak servírovat maso. Buď ho oberte od kostí a dejte prohřát do omáčky, nebo ho opečte na pánvi.
- Servírujte s těstovinami, houskovým knedlíkem nebo vařeným bramborem.
Vyzkoušejte tradiční recept na kuře na paprice s máslovými noky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE