Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kuře na paprice připravené bez laktózy
Nemusíte řešit problémy spojené s konzumací laktózy? Tím pádem se vám může hodit náš oblíbený recept na Kuře na paprice krok za krokem!
Suroviny (4–6 porce)
- kuře cca 1,4 kg
- slunečnicový olej 2 lžíce + 2 lžíce do mléka
- cibule 1 ks
- kmín 1 lžička
- mletá sladká paprika 2 lžíce
- kuřecí vývar 800–1000 ml
- hladká mouka 3–4 lžíce
- rýžová smetana 250 ml
- sůl
K servírování:
Postup
- Kuře naporcujte na menší díly a osolte. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- V hrnci rozehřejte olej a maso ze všech stran orestujte dozlatova a pak ho vyjměte. Do hrnce vložte nakrájenou cibuli a restujte, dokud cibule nezrůžoví.
- Přidejte kmín a mletou papriku, restujte jen asi půl minuty. Maso vraťte do hrnce, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Zakryjte pokličkou, stáhněte plamen a kuře duste doměkka. Bude to trvat asi hodinu.
- Maso vyjměte z hrnce. V misce pomocí metličky rozmíchejte hladkou mouku a cca 100 ml vody. Za stálého míchání vlijte do omáčky a na mírném plameni nechte provařit alespoň 15 minut.
- Omáčku přeceďte přes jemné sítko a vmíchejte smetanu. Dochuťte solí.
- Teď jsou dvě možnosti, jak servírovat maso. Buď ho oberte od kostí a dejte prohřát do omáčky, nebo ho opečte na pánvi.
- Servírujte s těstovinami, houskovým knedlíkem nebo vařeným bramborem.
Kitchen story
… aneb manželé v kuchyni!
Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…
Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.