Suroviny
- špagety (kukuřičné ) 1 balíček
- sůl
- olivový olej 5 lžic
- cibule 1 ks
- česnek 8 stroužků
- lilek (malý ) 1 ks
- červená paprika 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
- cuketa (malá ) 1 ks
- rajčata (čerstvá ) 5 ks
- rajčatový protlak 3 lžíce
- olivy (směs dle chuti)
- kapary (hrst malých )
- třtinový cukr 1 lžíce
- balzamikový ocet (červený ) 1 lžíce
- oregano (sušené ) 1/2 lžíce
- sušená bazalka 1/2 lžíce
- bazalka (hrst čerstvé )
- strouhaný parmazán
Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Všechny informace, videa a bonusové materiály k pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete ZDE!
Postup přípravy
- Dejte vařit do velkého hrnce vodu na špagety, osolte ji.
- Na velkou pánev dejte olivový olej, rozpalte ho a dejte na něj cibuli nakrájenou na půlkolečka a polovinu stroužků česneku, nakrájených na plátky.
- Zatímco se cibule a česnek opeče cca 3 minuty, pokrájejte si lilek na čtvrtkolečka a papriky na proužky (z paprik nejprve vyndejte semínka).
- Přidejte oboje do pánve a pak si nakrájejte na půlkolečka i cuketu. V tuto chvíli dejte vařit špagety - vaří se 9 minut, což bude akorát tak doba, kdy dokončíte omáčku.
- Nevařte ji předem, aby si zelenina uchovala svěží barvu. Když máte špagety ve vodě, přidejte do pánve cuketu, minutku ji opečte s ostatním a pak přidejte rajčata, protlak, olivy, kapary, cukr, balzamiko, oregano a sušenou bazalku.
- Zakryjte pokličkou a nechte cca 5 minut na mírném plamenu podusit.
- Hotové špagety sceďte a podávejte s omáčkou posypané čerstvou bazalkou a strouhaným parmazánem.