Suroviny
- krůtí prsa 600 g
- pesto (ze sušených rajčat) 6 lžic
- bylinky (sušené bylinky (tymián, rozmarýn a oregano)) 3 lžíce
- šalotka 1 ks
- žampiony 6–8 ks
- olivový olej 2 lžíce
- červená paprika 1 ks
- mozzarella 250 g
- slanina (zauzená ) 6 plátků
- bílé víno (suché ) 100 ml
- kuřecí vývar 100 ml
- máslo 25 g
- bramborová kaše (k podávání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Krůtí prsa rozkrojte podélně na šest stejných částí. Každou položte na potravinářskou fólii, zakryjte ji fólií a paličkou na maso opatrně rozklepejte. Vybalte, osolte, opepřete, potřete pestem a posypte bylinkami.
- Šalotku oloupejte a pokrájejte najemno, žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte olej, šalotku na něm opečte dozlatova, přidejte žampiony a opékejte na středním stupni doměkka, zhruba 5 minut. Papriku zbavte jádřince a nakrájejte na proužky. Mozzarellu nakrájejte na sedm plátků (dva krajní použijte jako jeden).
- Troubu předehřejte na 180 °C. Na plátky masa dejte 1 lžíci houbové směsi, proužky paprik a plátek mozzarelly. Srolujte, obalte plátkem slaniny a spíchněte párátkem. Rolky skládejte do zapékací mísy.
- Maso podlijte vínem a vývarem, přidejte máslo a pečte v předehřáté troubě zhruba 35 minut. Během pečení polévejte rolky výpekem. Podávejte s bramborovou kaší.