Krůtí rolky s pestem ze sušených rajčat
Zdroj: Ze zahrádky až na stůl
Krůtí rolky s pestem ze sušených rajčat
Zdroj:
Ze zahrádky až na stůl
Roláda představuje nápaditý způsob, jak dosáhnout prolnutí všech dobrot v náplni a propečení masa tak, aby zůstalo šťavnaté. Při krájení plátků se však náplň často snaží dostat ven a to už taková paráda není. Rolka pro každého působí elegantně a chutná stejně skvěle.
Postup přípravy
-
Krůtí prsa rozkrojte podélně na šest stejných částí. Každou položte na potravinářskou fólii, zakryjte ji fólií a paličkou na maso opatrně rozklepejte. Vybalte, osolte, opepřete, potřete pestem a posypte bylinkami.
-
Šalotku oloupejte a pokrájejte najemno, žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte olej, šalotku na něm opečte dozlatova, přidejte žampiony a opékejte na středním stupni doměkka, zhruba 5 minut. Papriku zbavte jádřince a nakrájejte na proužky. Mozzarellu nakrájejte na sedm plátků (dva krajní použijte jako jeden).
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Na plátky masa dejte 1 lžíci houbové směsi, proužky paprik a plátek mozzarelly. Srolujte, obalte plátkem slaniny a spíchněte párátkem. Rolky skládejte do zapékací mísy.
-
Maso podlijte vínem a vývarem, přidejte máslo a pečte v předehřáté troubě zhruba 35 minut. Během pečení polévejte rolky výpekem. Podávejte s bramborovou kaší.
Krůtí rolky s pestem ze sušených rajčat 2
Zdroj: Ze zahrádky až na stůl
Krůtí rolky s pestem ze sušených rajčat 2
Zdroj:
Ze zahrádky až na stůl
Krůtí rolky s pestem ze sušených rajčat
Zdroj: Ze zahrádky až na stůl
Krůtí rolky s pestem ze sušených rajčat
Zdroj:
Ze zahrádky až na stůl