Inna Valoušková

Krůtí rolky s pestem ze sušených rajčat

Moje hodnocení
16x

Roláda představuje nápaditý způsob, jak dosáhnout prolnutí všech dobrot v náplni a propečení masa tak, aby zůstalo šťavnaté. Při krájení plátků se však náplň často snaží dostat ven a to už taková paráda není. Rolka pro každého působí elegantně a chutná stejně skvěle.

6 porcí
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Krůtí prsa rozkrojte podélně na šest stejných částí. Každou položte na potravinářskou fólii, zakryjte ji fólií a paličkou na maso opatrně rozklepejte. Vybalte, osolte, opepřete, potřete pestem a posypte bylinkami.
  2. Šalotku oloupejte a pokrájejte najemno, žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte olej, šalotku na něm opečte dozlatova, přidejte žampiony a opékejte na středním stupni doměkka, zhruba 5 minut. Papriku zbavte jádřince a nakrájejte na proužky. Mozzarellu nakrájejte na sedm plátků (dva krajní použijte jako jeden).
  3. Troubu předehřejte na 180 °C. Na plátky masa dejte 1 lžíci houbové směsi, proužky paprik a plátek mozzarelly. Srolujte, obalte plátkem slaniny a spíchněte párátkem. Rolky skládejte do zapékací mísy.
  4. Maso podlijte vínem a vývarem, přidejte máslo a pečte v předehřáté troubě zhruba 35 minut. Během pečení polévejte rolky výpekem. Podávejte s bramborovou kaší.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Inna Valoušková

Garden and kitchen Inna Valoušková

Autorka blogu Garden & kitchen pěstuje na své zahradě téměř všechnu zeleninu a pak z ní vaří pro rodinu a přátele nápadité recepty tradičního i zcela fantazijního střihu. „Mojí největší zálibou je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využiji sezonní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení moje hlavní motto,“ popisuje. Z této vášně a úspěchu blogu napsala první kuchařku Rok s Garden & kitchen, druhý díl vznikl jako odpověď na častý dotaz fanoušků a čtenářů blogu: A co bude dál? V knize najdete mnoho lahodných pokrmů, které si můžete uvařit po příchodu z práce i o víkendu, krásné fotky zahrady a jejích zvířecích obyvatel, a hlavně pestrou paletu zeleniny. Inna vás přesvědčí, že pěstovat si zeleninu a pak ji všechnu sníst, je vlastně docela snadné.

www.gkshop.cz


Přečtěte si také

Recepty