Suroviny
- hlíva ústřičná 200 g
- šalotka 2 ks
- olivový olej 2 lžíce
- kmín 1 lžička
- chilli (uzeného ) špetka
- sušený tymián
- vejce 4 ks
- chléb (krajíc ) 4 ks
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Hlívu nakrájejte na nudličky, šalotky oloupejte a nahrubo nakrájejte.
- Na pánvi na oleji orestujte šalotku a přidejte kmín.
- Jakmile šalotka zesklovatí, přidejte hlívu a chilli.
- Dochuťte solí a pepřem a restujte dozlatova, asi 10 minut. Hlíva musí změknout, přebytečná voda se odpařit.
- Nakonec vmíchejte čerstvý tymián.
- Na jiné pánvi si na trošce oleje připravte volská oka, osolte, opepřete.
- Opečte si i krajíce chleba, ať máte hotové i topinky.
- Připravte si talíře, na topinky dejte volská oka, hlívu se šalotkou a případně ještě dozdobte tymiánem.
Křupavý chléb s pečenou hlívou 1 Zdroj: Slepičárna blog