Slepičárna blog

Křupavý chléb s pečenou hlívou a vejcem

Moje hodnocení
10x

Už jste z hlívy připravili guláš a nevíte, co připravit dál? Tato skvělá houba se hodí i na přípravu křupavých topinek s volským okem. A když si jich uděláte dost, vydají i na hlavní chod.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Hlívu nakrájejte na nudličky, šalotky oloupejte a nahrubo nakrájejte.
  2. Na pánvi na oleji orestujte šalotku a přidejte kmín.
  3. Jakmile šalotka zesklovatí, přidejte hlívu a chilli.
  4. Dochuťte solí a pepřem a restujte dozlatova, asi 10 minut. Hlíva musí změknout, přebytečná voda se odpařit.
  5. Nakonec vmíchejte čerstvý tymián.
  6. Na jiné pánvi si na trošce oleje připravte volská oka, osolte, opepřete.
  7. Opečte si i krajíce chleba, ať máte hotové i topinky.
  8. Připravte si talíře, na topinky dejte volská oka, hlívu se šalotkou a případně ještě dozdobte tymiánem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Slepičárna blog


Přečtěte si také

Recepty