zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Křupavý chléb s pečenou hlívou
Autor: Slepičárna blog Křupavý chléb s pečenou hlívou

Křupavý chléb s pečenou hlívou a vejcem

Hodnoceno: 2x
Už jste z hlívy připravili guláš a nevíte, co připravit dál? Tato skvělá houba se hodí i na přípravu křupavých topinek s volským okem. A když si jich uděláte dost, vydají i na hlavní chod.
do 30 minut
2–4 porce

reklama

Suroviny (2–4 porce)

Postup

  1. Hlívu nakrájejte na nudličky, šalotky oloupejte a nahrubo nakrájejte.
  2. Na pánvi na oleji orestujte šalotku a přidejte kmín.
  3. Jakmile šalotka zesklovatí, přidejte hlívu a chilli.
  4. Dochuťte solí a pepřem a restujte dozlatova, asi 10 minut. Hlíva musí změknout, přebytečná voda se odpařit.
  5. Nakonec vmíchejte čerstvý tymián. 
  6. Na jiné pánvi si na trošce oleje připravte volská oka, osolte, opepřete.
  7. Opečte si i krajíce chleba, ať máte hotové i topinky.
  8. Připravte si talíře, na topinky dejte volská oka, hlívu se šalotkou a případně ještě dozdobte tymiánem.
Křupavý chléb s pečenou hlívou
Autor: Slepičárna blog Křupavý chléb s pečenou hlívou

reklama

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!