Křupavý chléb s pečenou hlívou
Zdroj: Slepičárna blog
Křupavý chléb s pečenou hlívou
Zdroj:
Slepičárna blog
Už jste z hlívy připravili guláš a nevíte, co připravit dál? Tato skvělá houba se hodí i na přípravu křupavých topinek s volským okem. A když si jich uděláte dost, vydají i na hlavní chod.
Postup přípravy
-
Hlívu nakrájejte na nudličky, šalotky oloupejte a nahrubo nakrájejte.
-
Na pánvi na oleji orestujte šalotku a přidejte kmín.
-
Jakmile šalotka zesklovatí, přidejte hlívu a chilli.
-
Dochuťte solí a pepřem a restujte dozlatova, asi 10 minut. Hlíva musí změknout, přebytečná voda se odpařit.
-
Nakonec vmíchejte čerstvý tymián.
-
Na jiné pánvi si na trošce oleje připravte volská oka, osolte, opepřete.
-
Opečte si i krajíce chleba, ať máte hotové i topinky.
-
Připravte si talíře, na topinky dejte volská oka, hlívu se šalotkou a případně ještě dozdobte tymiánem.
Křupavý chléb s pečenou hlívou 1
Zdroj: Slepičárna blog
Křupavý chléb s pečenou hlívou 1
Zdroj:
Slepičárna blog