Suroviny
- hlíva ústřičná 200 g
- šalotka 2 ks
- extra virgin olivový olej (olivový olej) 2 lžíce
- kmín 1 lžička
- špetka uzeného chilli
- sůl a pepř
- sušený tymián (tymián)
- vejce 4 ks
- krajíc chleba 4 ks
Postup přípravy
- Hlívu nakrájejte na nudličky, šalotky oloupejte a nahrubo nakrájejte.
- Na pánvi na oleji orestujte šalotku a přidejte kmín.
- Jakmile šalotka zesklovatí, přidejte hlívu a chilli.
- Dochuťte solí a pepřem a restujte dozlatova, asi 10 minut. Hlíva musí změknout, přebytečná voda se odpařit.
- Nakonec vmíchejte čerstvý tymián.
- Na jiné pánvi si na trošce oleje připravte volská oka, osolte, opepřete.
- Opečte si i krajíce chleba, ať máte hotové i topinky.
- Připravte si talíře, na topinky dejte volská oka, hlívu se šalotkou a případně ještě dozdobte tymiánem.
Křupavý chléb s pečenou hlívou Zdroj: Slepičárna blog