Najděte si recept
Na co máte chuť?

Křupavé sýrové tyčinky s parmazánem
Výborné tyčinky s výraznou chutí parmazánu jsou super pohoštění k vínu i k pivu. A čerstvé jsou nejlepší!
do 30 minut
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
- polohrubá mouka 200 g
- máslo 100 g
- parmazán 100 g
- mletá paprika 1 špetka
- sůl
- vejce 1 ks
- žloutek na potření 1 ks
- zakysaná smetana 1 lžíce
- strouhaný sýr 30 g
- ztvrdlá houska 1 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V míse smíchejte mouku, najemno nastrouhaný parmazán, sůl a papriku. Přidejte na kostičky nakrájené studené máslo a přidejte vejce a zakysanou smetanu. Vypracujte těsto a dejte na půl hodiny do ledničky.
- Mezitím si v mixéru připravte z housky strouhanku.
- Troubu předehřejte na 175 °C. Těsto vyválejte na placku a nakrájejte na tyčinky. Jejich spodní stranu obalte ve strouhance a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Žloutek rozkvedlejte a potřete jím tyčinky, které následně posypte sýrem.
- Dejte péct do trouby na 15–20 minut.