Křupavé sýrové tyčinky s parmazánem

Moje hodnocení
14x

Výborné tyčinky s výraznou chutí parmazánu jsou super pohoštění k vínu i k pivu. A čerstvé jsou nejlepší!

4 porce
30 minut

Suroviny

  • polohrubá mouka 200 g
  • máslo 100 g
  • parmazán 100 g
  • mletá paprika 1 špetka
  • sůl
  • vejce 1 ks
  • žloutek na potření 1 ks
  • zakysaná smetana 1 lžíce
  • strouhaný sýr 30 g
  • ztvrdlá houska 1 ks

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte mouku, najemno nastrouhaný parmazán, sůl a papriku. Přidejte na kostičky nakrájené studené máslo a přidejte vejce a zakysanou smetanu. Vypracujte těsto a dejte na půl hodiny do ledničky.
  2. Mezitím si v mixéru připravte z housky strouhanku.
  3. Troubu předehřejte na 175 °C. Těsto vyválejte na placku a nakrájejte na tyčinky. Jejich spodní stranu obalte ve strouhance a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Žloutek rozkvedlejte a potřete jím tyčinky, které následně posypte sýrem.
  5. Dejte péct do trouby na 15–20 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty