Suroviny
- cibule (větší ) 3 ks
- zakysaná smetana 220 g
- žervé 60 g
- bílý vinný ocet 1 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- hladkolistá petržel 1 hrst
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Na olivovém oleji osmažte cibulku, aby byla zlatá, až nahnědlá.
- Poté smíchejte v misce cibuli, smetanu, žervé, ocet a podle chuti osolte a opepřete.
- Podávejte na oblíbeném světlém pečivu s posekanou petrželkou.
PRIMA TIP: Když se řekne kvalitní žervé, napadlo nás jako první Jaroměřické žervé, které zabodovalo v soutěži Regionální potravina. A k podávání doporučujeme Cyrilovy brambůrky nebo Strážnické brambůrky od Petra Hobži, které mají značku Klasa.