akademiekvality.cz

Krémový dip s karamelizovanou cibulí

Moje hodnocení
1x

Během oslav vítání nového roku trávíme čas s přáteli a svými nejbližšími, kterým je třeba připravit nějaké pohoštění. Zkuste místo klasických pomazánek třeba cibulový dip z cibule, smetany a žervé. Nejen že ho doma připravíte z kvalitních ingrediencí bez jakýchkoliv přídatných látek, ale také na návštěvu uděláte dobrý dojem. Podávejte ho s pečivem nebo brambůrky.

5 porcí
30 minut

Suroviny

  • větší cibule 3 ks
  • zakysaná smetana 220 g
  • žervé 60 g
  • bílý vinný ocet 1 lžíce
  • olivový olej 1 lžíce
  • hladkolistá petržel 1 hrst
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji osmažte cibulku, aby byla zlatá, až nahnědlá.
  2. Poté smíchejte v misce cibuli, smetanu, žervé, ocet a podle chuti osolte a opepřete.
  3. Podávejte na oblíbeném světlém pečivu s posekanou petrželkou.

PRIMA TIP: Když se řekne kvalitní žervé, napadlo nás jako první Jaroměřické žervé, které zabodovalo v soutěži Regionální potravina. A k podávání doporučujeme Cyrilovy brambůrky nebo Strážnické brambůrky od Petra Hobži, které mají značku Klasa.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty