Krémové těstoviny se sýrovou omáčkou z gorgonzoly s vlašskými ořechy
Zdroj: Tajemství těstovin
Krémové těstoviny se sýrovou omáčkou z gorgonzoly s vlašskými ořechy
Zdroj:
Tajemství těstovin
Krémová sýrová omáčka představuje vysněného prince na bílém koni, těstoviny nádherně obalí a jedním soustem způsobí explozi slasti. Pražené ořechy jí dodají kouřové aroma, které sofistikovaně doplňuje sladkost gorgonzoly. Přidejte k tomu láhev dobrého červeného vína a dvě hrsti salátu a za 20 minut servírujete fantastickou večeři.
Postup přípravy
-
Ve velkém hrnci uvařte alespoň 2 l osolené vody, vsypte těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
-
Mezitím v pánvi nasucho opražte vlašské ořechy, až se rozvoní. Nechte je zchladnout a nasekejte nahrubo.
-
Do volné pánve rozdrobte gorgonzolu, přidejte mascarpone a za občasného míchání na středním stupni rozehřejte. Přilijte smetanu, ochuťte muškátovým oříškem a míchejte, až vznikne hustá omáčka.
-
Uvařené těstoviny sceďte, 1 hrnek vody ponechte, a vsypte je do omáčky. Přidejte polovinu ořechů, promíchejte a podle potřeby přilijte trochu slité vody. Opepřete, posypte zbylými ořechy a parmazánem.
Krémové těstoviny se sýrovou omáčkou z gorgonzoly s vlašskými ořechy
Zdroj: Tajemství těstovin
Krémové těstoviny se sýrovou omáčkou z gorgonzoly s vlašskými ořechy
Zdroj:
Tajemství těstovin