návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Krémové těstoviny se sýrovou omáčkou z gorgonzoly s vlašskými ořechy

Hodnoceno: 4x
2 porce
do 30 minut
Krémové těstoviny se sýrovou omáčkou z gorgonzoly s vlašskými ořechy
Autor: Tajemství těstovin Krémové těstoviny se sýrovou omáčkou z gorgonzoly s vlašskými ořechy
Krémová sýrová omáčka představuje vysněného prince na bílém koni, těstoviny nádherně obalí a jedním soustem způsobí explozi slasti. Pražené ořechy jí dodají kouřové aroma, které sofistikovaně doplňuje sladkost gorgonzoly. Přidejte k tomu láhev dobrého červeného vína a dvě hrsti salátu a za 20 minut servírujete fantastickou večeři.

Postup

  1. Ve velkém hrnci uvařte alespoň 2 l osolené vody, vsypte těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente. 
  2. Mezitím v pánvi nasucho opražte vlašské ořechy, až se rozvoní. Nechte je zchladnout a nasekejte nahrubo. 
  3. Do volné pánve rozdrobte gorgonzolu, přidejte mascarpone a za občasného míchání na středním stupni rozehřejte. Přilijte smetanu, ochuťte muškátovým oříškem a míchejte, až vznikne hustá omáčka. 
  4. Uvařené těstoviny sceďte, 1 hrnek vody ponechte, a vsypte je do omáčky. Přidejte polovinu ořechů, promíchejte a podle potřeby přilijte trochu slité vody. Opepřete, posypte zbylými ořechy a parmazánem
Krémové těstoviny se sýrovou omáčkou z gorgonzoly s vlašskými ořechy
Autor: Tajemství těstovin Krémové těstoviny se sýrovou omáčkou z gorgonzoly s vlašskými ořechy

Tajemství těstovin
Laura Santtini

Italská spisovatelka Laura Santtini píše o jídle a spojuje v sobě na jedné straně bohatou kulturu autentické italské kuchyně, která patří k hluboko zakořeněnému dědictví milovníka jídla, a na straně druhé moderní přístup k trendům, metodám a ingrediencím, které si oblíbily kuchařky i celé rodiny. Podle Laury tkví podstata těstovin v omáčce. S jakými těstovinami omáčku smícháte, je už zcela na vás. Možností je mnoho, od spiralizované zeleniny, luštěninových nebo bezpšeničných těstovin, které vám po náročném pracovním dni vykouzlí zdravou večeři, až po ručně dělané těstoviny, s nimiž si můžete pohrát o víkendu.

Vydalo nakladatelství Omega.