Najděte si recept
Na co máte chuť?

Králičí stehna na tmavém pivu pod taktovkou kuchaře z Bruxxu
Oblíbili jste si známou vinohradskou restauraci? Pak vás jistě potěší, že pro vás máme recept, který sepsal její sous chef Oldřich Matoušek. Králičí stehno připravené na tmavém pivu!
nad 2 hodiny
4 porce
Z okna i s sebou
Chcete restauraci podpořit i v těchto náročných dnech? Můžete! Bruxx má výdejní okénko, které je otevřené od 10.45 do 20.00 a spolupracuje také s Dáme jídlo a Woltem.
Suroviny (4 porce)
- králičí stehna 4 ks
- cibule 500 g
- tmavé pivo 1 lahev
- slanina 200 g
- sůl, pepř
- nové koření
- bobkový list
- tymián
- hladká mouka 100 g
- slunečnicový olej 200 ml
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na oleji orestujte cibuli dozlatova, přidejte králičí stehna a slaninu na kostičky.
- Lehce orestujte, osolte, přidejte koření a podlijte tmavým pivem.
- Přiklopte a dejte péct do trouby na 160 °C na 2 hodiny.
- Měkké maso vyndejte a šťávu lehce zahustěte jíškou z mouky a oleje.
- Provařte, případně dochuťte solí a pepřem a přeceďte.
- Podávejte se širokými nudlemi.
Restaurace Bruxx
Čerstvé mušle, křupavé hranolky, vychlazená piva a legendární vafle. To jsou čtyři základní kameny, na kterých byla vystavěna belgická brasserie Bruxx. Pod vedením šéfkuchaře Jana Pípala a generálního manažera Roberta Vaverky připravují menu podle originálních belgických receptur. Pro tento podnik, stejně jako pro většinu dalších, je aktuální situace velmi náročná. Zastavte se u jejich výdejního okénka třeba na hranolky a přispějte na jejich fungování.