Tereza Pánková ,
Oldřich Matoušek z restaurace Bruxx

Králičí stehna na tmavém pivu pod taktovkou kuchaře z Bruxxu

Moje hodnocení
4x

Oblíbili jste si známou vinohradskou restauraci? Pak vás jistě potěší, že pro vás máme recept, který sepsal její sous chef Oldřich Matoušek. Králičí stehno připravené na tmavém pivu!

4 porce
120 minut
česká

Suroviny

Z okna i s sebou

Chcete restauraci podpořit i v těchto náročných dnech? Můžete! Bruxx má výdejní okénko, které je otevřené od 10.45 do 20.00 a spolupracuje také s Dáme jídlo a Woltem.

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujte cibuli dozlatova, přidejte králičí stehna a slaninu na kostičky.
  2. Lehce orestujte, osolte, přidejte koření a podlijte tmavým pivem.
  3. Přiklopte a dejte péct do trouby na 160 °C na 2 hodiny.
  4. Měkké maso vyndejte a šťávu lehce zahustěte jíškou z mouky a oleje.
  5. Provařte, případně dochuťte solí a pepřem a přeceďte.
  6. Podávejte se širokými nudlemi.

Restaurace Bruxx

Čerstvé mušle, křupavé hranolky, vychlazená piva a legendární vafle. To jsou čtyři základní kameny, na kterých byla vystavěna belgická brasserie Bruxx. Pod vedením šéfkuchaře Jana Pípala a generálního manažera Roberta Vaverky připravují menu podle originálních belgických receptur. Pro tento podnik, stejně jako pro většinu dalších, je aktuální situace velmi náročná. Zastavte se u jejich výdejního okénka třeba na hranolky a přispějte na jejich fungování.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Oldřich Matoušek z restaurace Bruxx


Přečtěte si také

Recepty