Suroviny
- králičí stehno 4 ks
- cibule 500 g
- černé pivo 1 lahev
- slanina 200 g
- nové koření
- bobkový list
- sušený tymián
- hladká mouka 100 g
- slunečnicový olej 200 ml
- sůl
- pepř
Z okna i s sebou
Chcete restauraci podpořit i v těchto náročných dnech? Můžete! Bruxx má výdejní okénko, které je otevřené od 10.45 do 20.00 a spolupracuje také s Dáme jídlo a Woltem.
Postup přípravy
- Na oleji orestujte cibuli dozlatova, přidejte králičí stehna a slaninu na kostičky.
- Lehce orestujte, osolte, přidejte koření a podlijte tmavým pivem.
- Přiklopte a dejte péct do trouby na 160 °C na 2 hodiny.
- Měkké maso vyndejte a šťávu lehce zahustěte jíškou z mouky a oleje.
- Provařte, případně dochuťte solí a pepřem a přeceďte.
- Podávejte se širokými nudlemi.
Králičí stehna na tmavém pivu 1 Zdroj: archiv Bruxx
Restaurace Bruxx
Čerstvé mušle, křupavé hranolky, vychlazená piva a legendární vafle. To jsou čtyři základní kameny, na kterých byla vystavěna belgická brasserie Bruxx. Pod vedením šéfkuchaře Jana Pípala a generálního manažera Roberta Vaverky připravují menu podle originálních belgických receptur. Pro tento podnik, stejně jako pro většinu dalších, je aktuální situace velmi náročná. Zastavte se u jejich výdejního okénka třeba na hranolky a přispějte na jejich fungování.
Restaurace Bruxx Zdroj: archiv Bruxx