reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Králičí stehna na tmavém pivu
Autor: archiv Bruxx Králičí stehna na tmavém pivu

Králičí stehna na tmavém pivu pod taktovkou kuchaře z Bruxxu

Hodnoceno: 4x
Oblíbili jste si známou vinohradskou restauraci? Pak vás jistě potěší, že pro vás máme recept, který sepsal její sous chef Oldřich Matoušek. Králičí stehno připravené na tmavém pivu!
nad 2 hodiny
4 porce

reklama

Z okna i s sebou

Chcete restauraci podpořit i v těchto náročných dnech? Můžete! Bruxx má výdejní okénko, které je otevřené od 10.45 do 20.00 a spolupracuje také s Dáme jídlo a Woltem.

reklama

reklama

Postup

  1. Na oleji orestujte cibuli dozlatova, přidejte králičí stehna a slaninu na kostičky.
  2. Lehce orestujte, osolte, přidejte koření a podlijte tmavým pivem.
  3. Přiklopte a dejte péct do trouby na 160 °C na 2 hodiny.
  4. Měkké maso vyndejte a šťávu lehce zahustěte jíškou z mouky a oleje.
  5. Provařte, případně dochuťte solí a pepřem a přeceďte.
  6. Podávejte se širokými nudlemi.
Králičí stehna na tmavém pivu
Autor: archiv Bruxx Králičí stehna na tmavém pivu

Restaurace Bruxx

Čerstvé mušle, křupavé hranolky, vychlazená piva a legendární vafle. To jsou čtyři základní kameny, na kterých byla vystavěna belgická brasserie Bruxx. Pod vedením šéfkuchaře Jana Pípala a generálního manažera Roberta Vaverky připravují menu podle originálních  belgických receptur. Pro tento podnik, stejně jako pro většinu dalších, je aktuální situace velmi náročná. Zastavte se u jejich výdejního okénka třeba na hranolky a přispějte na jejich fungování.

Restaurace Bruxx
Autor: archiv Bruxx Restaurace Bruxx

reklama

reklama