Kořeněný pečený květák s cizrnou, špenátem a česnekovým jogurtem

Moje hodnocení
5x

Pečením získá květák příjemně oříškovou příchuť a spojení s cizrnou, která v troubě docílí dokonalé křupavosti, je naprosto návykové. Jednoduchá večeře z jednoho plechu se stane vaší domácí stálicí, stačí jen mít ve spíži zásobu plechovek s cizrnou.

2 porce
60 minut

Suroviny

  • velký květák, rozdělený na růžičky 1 ks
  • konzervovaná cizrna, slitá 1 plechovka (400 g)
  • římský kmín (mletý římský kmín) 2 lžičky
  • mletá kurkuma 1 lžička
  • chilli (mleté chilli) 1 špetka
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • olivový olej 3 lžíce
  • baby špenát 100 g
  • česnek, najemno nastoruhaný 1 malý stroužek
  • řecký jogurt 150 g

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Květák a cizrnu dejte na velký plech a poprašte římským kmínem, kurkumou, chilli, solí a pepřem. Pokapejte olivovým olejem a vše důkladně promíchejte, aby květák i cizrna byly dobře obalené kořením.
  3. Plech vložte do trouby a pečte asi 50 minut, až bude květák měkký a opečený krásně dozlatova a cizrna bude křupavá. V půlce pečení promíchejte. Na posledních 5 minut přisypte lístky špenátu, aby v troubě zavadly. Po vytažení z trouby obsah plechu promíchejte.
  4. V misce promíchejte jogurt s česnekem, dochuťte solí a pepřem a servírujte spolu s pečeným květákem a cizrnou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty