Kořeněný pečený květák s cizrnou, špenátem a česnekovým jogurtem
Zdroj: Marek Kučera
Kořeněný pečený květák s cizrnou, špenátem a česnekovým jogurtem
Zdroj:
Marek Kučera
Pečením získá květák příjemně oříškovou příchuť a spojení s cizrnou, která v troubě docílí dokonalé křupavosti, je naprosto návykové. Jednoduchá večeře z jednoho plechu se stane vaší domácí stálicí, stačí jen mít ve spíži zásobu plechovek s cizrnou.
Postup přípravy
-
Předehřejte troubu na 200 °C.
-
Květák a cizrnu dejte na velký plech a poprašte římským kmínem, kurkumou, chilli, solí a pepřem. Pokapejte olivovým olejem a vše důkladně promíchejte, aby květák i cizrna byly dobře obalené kořením.
-
Plech vložte do trouby a pečte asi 50 minut, až bude květák měkký a opečený krásně dozlatova a cizrna bude křupavá. V půlce pečení promíchejte. Na posledních 5 minut přisypte lístky špenátu, aby v troubě zavadly. Po vytažení z trouby obsah plechu promíchejte.
-
V misce promíchejte jogurt s česnekem, dochuťte solí a pepřem a servírujte spolu s pečeným květákem a cizrnou.
Kořeněný pečený květák s cizrnou, špenátem a česnekovým jogurtem
Zdroj: Marek Kučera
Kořeněný pečený květák s cizrnou, špenátem a česnekovým jogurtem
Zdroj:
Marek Kučera