návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Koblihy St. John Bakery

20 ks porcí
nad 2 hodiny
Koblihy St John Bakery
Koblihy St John Bakery Autor: Kublanka.cz
Už jste někdy zkoušeli domácí koblihy? Tyto ale nejsou jen tak ledajaké – jsou jako ze St. John Bakery a ty získaly michelinskou hvězdu!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Ve vodě rozmíchejte droždí. Do mísy prosejte hladkou mouku, přidejte cukr krupici, sůl, citronovou kůru, 4 vejce a rozpuštěné droždí.
  2. Za pomoci elektrického hnětače vypracujte těsto. S hnětením těsta pokračujte až do okamžiku, kdy se začne formovat do koule a bude se oddělovat od stěn mísy (8 minut). Malé množství mouky přidejte pouze v případě, že se těsto nezačne ani po uplynutí 8 minut hnětení oddělovat od stěn mísy.
  3. K dobře vypracovanému těstu po částech zapracujte s pomocí elektrického hnětače máslo (po cca 25 g). Jakmile je máslo zapracované, hněťte těsto na vysokou rychlost až do okamžiku, kdy je krásně lesklé a velmi pružné.
  4. Mísu s těstem zakryjte potravinářskou fólií a nechte kynout při pokojové teplotě do zdvojnásobení velikosti (60–90 minut). Poté těsto prohněťte, znovu zakryjte potravinářskou fólií a nechte kynout do druhého dne v lednici.
  5. Následující den si z pečicího papíru vystřihněte 20 čtverců, které rozložte na plech a hodně pomoučněte. Odpočinuté těsto rozdělte na 20 stejných kousků (po cca 50 g), ze kterých na vále vyválejte kuličky, které rozložte na připravené čtverce pečicího papíru.
  6. Vyválené kuličky pomoučněte, zakryjte potravinářskou fólií a nechte kynout do zdvojnásobení velikosti (3–4 hodiny).
  7. V pánvi si rozehřejte vysokou vrstvu slunečnicového oleje na 180 °C. Vykynuté koblihy s pomocí pečicího papíru překlopte do rozpáleného oleje a smažte z každé strany 2 minuty. Usmažené koblihy zbavte přebytečného oleje na papírové utěrce. Ještě teplé je obalte v cukru krupici a po vychladnutí je plňte krémem.
  8. Náplň: Vanilkový lusk podélně rozřízněte a tupou stranou nože z něj vyškrábejte semínka, která dejte spolu i s luskem do hrnce s plnotučným mlékem. Na mírném ohni přiveďte za občasného míchání k varu.
  9. Mezitím prošlehejte v misce cukr krupici se žloutky a poté k nim prosejte hladkou mouku a opět prošlehejte.
  10. Jakmile mléko začne vřít, přelijte ho tenkým pramínkem za stálého šlehání k prošlehaným žloutkům. Potom směs přelijte zpět do hrnce a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí (5 minut).
  11. Velmi hustý krém přepasírujte přes nerezový cedník, na jeho povrch přitlačte potravinářskou fólii, nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté dejte krém vychladit do lednice.
  12. Druhý den vyšlehejte šlehačku, kterou s pomocí metličky promíchejte s vychlazeným krémem. Krémem naplňte cukrářský sáček, nožem udělejte v koblize otvor a naplňte připraveným krémem.
Reklama

Koblihy St John Bakery 2 Foto: Koblihy St John Bakery; foto: Kublanka.cz

Kublanka vaří doma

Kublanka.cz Foto:

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. První jídlo, co Blanka Kubovi uvařila, bylo kuře na meruňkách. S díky jí to vrátil a ještě následující měsíc si z ní dělal legraci, jaká je to ale kuchařka. První partnerské jídlo a hned vlastní gól. To vážně nemohl tušit, jaký kulinářský talent právě objevil.

Nicméně dostala ještě šanci, až tak byl zamilován. A najednou se děly věci. Blanka s Kubou jsou již spolu 8 let. Kuře na meruňkách už mu nikdy neuvařila a naopak uvařila cokoliv si přál. A k reklamaci znovu nikdy nedošlo. Teda až na reklamaci jeho hmotnosti. Blanka uvaří všechno a Kuba všechno sní. Kuba je spokojený. Blanka je spokojená.

Jak jim to společné vaření jde je k vidění na www.kublanka.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama