návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Klasické dušené hovězí se zeleninou

4 porce
nad 2 hodiny
Klasické dušené hovězí se zeleninou
Klasické dušené hovězí se zeleninou Autor: archiv Pražské řeznictví
Zatímco u nás zdomácněl guláš pouze z masa a cibule, na Západě si pochutnávají na jídle s názvem Old-fashioned beef stew, což je vlastně guláš, který se podlévá vínem a maso se dusí společně s bramborami a kořenovou zeleninou. V podstatě si v jednom hrnci připravíte s masem i přílohu, která krásně natáhne chuť omáčky.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Maso nakrájejte na větší kostky. V misce smíchejte mouku s pepřem. Do větší mísy dejte masové kostky a promíchejte s moučnou směsí. 
  2. Na 2 lžících oleje orestujte postupně v mouce obalené maso dozlatova.
  3. Vyndejte masové kostky stranou, do hrnce přilijte víno a ocet a za stálého míchání povařte. Dejte zpět maso, přilijte vývar, nechte projít varem, snižte teplotu a duste doměkka (cca 1,5 hodiny).
  4. Na proužky nakrájejte cibuli, na kolečka mrkev a přidejte k masu. Duste 10 minut. Přidejte nakrájené brambory a vařte ještě zhruba 30 minut. Pokud je potřeba, podlijte. 
  5. Stew posypte nasekanou petrželkou a podávejte s pečivem. 
Reklama
Klasické dušené hovězí se zeleninou
Klasické dušené hovězí se zeleninou
archiv Pražské řeznictví
Související témata: Hlavní jídla , Britská kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama