Klasické dušené hovězí se zeleninou
Zdroj: archiv Pražské řeznictví
Klasické dušené hovězí se zeleninou
Zdroj:
archiv Pražské řeznictví
Zatímco u nás zdomácněl guláš pouze z masa a cibule, na Západě si pochutnávají na jídle s názvem Old-fashioned beef stew, což je vlastně guláš, který se podlévá vínem a maso se dusí společně s bramborami a kořenovou zeleninou. V podstatě si v jednom hrnci připravíte s masem i přílohu, která krásně natáhne chuť omáčky.
4 porce
120 minut
anglická
Postup přípravy
-
Maso nakrájejte na větší kostky. V misce smíchejte mouku s pepřem. Do větší mísy dejte masové kostky a promíchejte s moučnou směsí.
-
Na 2 lžících oleje orestujte postupně v mouce obalené maso dozlatova.
-
Vyndejte masové kostky stranou, do hrnce přilijte víno a ocet a za stálého míchání povařte. Dejte zpět maso, přilijte vývar, nechte projít varem, snižte teplotu a duste doměkka (cca 1,5 hodiny).
-
Na proužky nakrájejte cibuli, na kolečka mrkev a přidejte k masu. Duste 10 minut. Přidejte nakrájené brambory a vařte ještě zhruba 30 minut. Pokud je potřeba, podlijte.
-
Stew posypte nasekanou petrželkou a podávejte s pečivem.
Klasické dušené hovězí se zeleninou 2
Zdroj: archiv Pražské řeznictví
Klasické dušené hovězí se zeleninou 2
Zdroj:
archiv Pražské řeznictví