Keftedes - kuličky z mletého masa v rajčatové omáčce
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Keftedes - kuličky z mletého masa v rajčatové omáčce
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Přestože má každá řecká hospodyně i taverna svůj vlastní recept na masové kuličky, jedno mají společné – kvalitu masa. To si kuchaři vybírají osobně a nechávají si ho čerstvě namlít u řezníka. Na keftedes to bývá nejčastěji telecí nebo hovězí maso.
Postup přípravy
-
Ve velké míse promíchejte maso, strouhanku, vejce, mátu, oregano, česnek, olivový olej, víno a směs osolte a opepřete. Rukama vytvarujte kuličky velikosti golfového míčku a trochu je zploštěte. Lehce je poprašte moukou a smažte na rozehřátém oleji 3 až 4 minuty z každé strany, často je obracejte, aby se propekly stejnoměrně.
-
V kastrolu na středním stupni rozehřejte olivový olej, přidejte rajčata, sůl, pepř a skořici a zvolna vařte asi 20 minut, až vznikne hustá omáčka. Vložte do ní masové kuličky, krátce, asi 5 minut, prohřejte a podávejte.
Keftedes - kuličky z mletého masa v rajčatové omáčce 2
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Keftedes - kuličky z mletého masa v rajčatové omáčce 2
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Další báječné recepty ze středomořské kuchyně najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: