návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Keftedes – kuličky z mletého masa v rajčatové omáčce

Hodnoceno: 0x
4–6 porce
do 30 minut
Keftedes - kuličky z mletého masa v rajčatové omáčce
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Keftedes - kuličky z mletého masa v rajčatové omáčce
Přestože má každá řecká hospodyně i taverna svůj vlastní recept na masové kuličky, jedno mají společné – kvalitu masa. To si kuchaři vybírají osobně a nechávají si ho čerstvě namlít u řezníka. Na keftedes to bývá nejčastěji telecí nebo hovězí maso.

Postup

  1. Ve velké míse promíchejte maso, strouhanku, vejce, mátu, oregano, česnek, olivový olej, víno a směs osolte a opepřete. Rukama vytvarujte kuličky velikosti golfového míčku a trochu je zploštěte. Lehce je poprašte moukou a smažte na rozehřátém oleji 3 až 4 minuty z každé strany, často je obracejte, aby se propekly stejnoměrně.
  2. V kastrolu na středním stupni rozehřejte olivový olej, přidejte rajčata, sůl, pepř a skořici a zvolna vařte asi 20 minut, až vznikne hustá omáčka. Vložte do ní masové kuličky, krátce, asi 5 minut, prohřejte a podávejte.
Keftedes - kuličky z mletého masa v rajčatové omáčce
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Keftedes - kuličky z mletého masa v rajčatové omáčce

Další báječné recepty ze středomořské kuchyně najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Letní číslo časopisu Prima FRESH 2019

Užijte si léto plné nejen kulinárních zážitků s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Související témata: Hlavní jídla , Řecká kuchyně