návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Katalánský skořicový krém

Hodnoceno: 0x
6 porcí
do 1 hodiny
Katalánský skořicový krém
Autor: archiv Katalánský skořicový krém
Jemný smetanový krém je skvělý jako lehký dezert po slavnostním obědě. Výtečně se v něm snoubí hřejivá chuť skořice a svěžest citronu.

Suroviny (6 porcí)

Postup

  1. Do středně velkého kastrolu dejte smetanu, mléko, svitky skořice a plátky citronové kůry, zahřívejte a zároveň míchejte, dokud se směs nezačne vařit. Potom sundejte z ohně, nechte stát asi 5 minut, slijte do džbánku. Odstraňte roličky skořice a plátky citronové kůry.
  2. Ve středně velké misce vyšlehejte žloutky, vejce a krupicový cukr, až bude směs tuhá a postupně ji přidávejte do horké smetanové směsi. 
  3. 6 zapékacích misek, o obsahu asi 1/2 hrnku, narovnejte na pekáč a rozdělte do nich krémovou směs.
  4. Do pekáče nalijte vařící vodu tak, aby dosahovala asi do poloviny výšky zapékacích misek. Odkryté pomalu pečte v troubě, při rozumné střední teplotě, asi 35 minut, nebo dokud krém nezačne tuhnout. Zapékací misky vyjměte z vody a vychlaďte. Přikryté je nechte vychladit v ledničce asi 3 hodiny, nebo přes noc.
  5. Do jemného sítka dejte mletou skořici, moučkový a hnědý cukr a rovnoměrně posypte všech šest porcí. Přikryjte a dejte do lednice vychladit asi 1 hodinu.
  6. Povrch krému postříkejte vodou a pečte pod rozpáleným grilem asi 2 minuty, nebo dokud povrch krému nezkaramelizuje. Potom v lednici vychlaďte asi 10 minut, nebo dokud povrch neztuhne.
Katalánský skořicový krém
Autor: archiv Katalánský skořicový krém
Související témata: Sladké , Španělská kuchyně