Katalánský skořicový krém
Zdroj: archiv
Katalánský skořicový krém
Zdroj:
archiv
Postup přípravy
-
Do středně velkého kastrolu dejte smetanu, mléko, svitky skořice a plátky citronové kůry, zahřívejte a zároveň míchejte, dokud se směs nezačne vařit. Potom sundejte z ohně, nechte stát asi 5 minut, slijte do džbánku. Odstraňte roličky skořice a plátky citronové kůry.
-
Ve středně velké misce vyšlehejte žloutky, vejce a krupicový cukr, až bude směs tuhá a postupně ji přidávejte do horké smetanové směsi.
-
6 zapékacích misek, o obsahu asi 1/2 hrnku, narovnejte na pekáč a rozdělte do nich krémovou směs.
-
Do pekáče nalijte vařící vodu tak, aby dosahovala asi do poloviny výšky zapékacích misek. Odkryté pomalu pečte v troubě, při rozumné střední teplotě, asi 35 minut, nebo dokud krém nezačne tuhnout. Zapékací misky vyjměte z vody a vychlaďte. Přikryté je nechte vychladit v ledničce asi 3 hodiny, nebo přes noc.
-
Do jemného sítka dejte mletou skořici, moučkový a hnědý cukr a rovnoměrně posypte všech šest porcí. Přikryjte a dejte do lednice vychladit asi 1 hodinu.
-
Povrch krému postříkejte vodou a pečte pod rozpáleným grilem asi 2 minuty, nebo dokud povrch krému nezkaramelizuje. Potom v lednici vychlaďte asi 10 minut, nebo dokud povrch neztuhne.
Katalánský skořicový krém
Zdroj: archiv
Katalánský skořicový krém
Zdroj:
archiv