Karamelový koláč s Lotus sušenkami a tvarohem
Zdroj: Smoothcooking.cz
Karamelový koláč s Lotus sušenkami a tvarohem
Zdroj:
Smoothcooking.cz
Jablka, tvaroh, karamel a sušenky? To přece musí dopadnout jedině dobře! Karamelový koláč s legendárními sušenkami prostě musíte ochutnat.
Postup přípravy
-
Těsto: Sušenky Lotus rozmixujte v kuchyňském robotu spolu s máslem a moukou do tuhé hmoty.
-
Koláčovou formu (nejlépe s vyndavacím dnem) naplňte sušenkovou hmotou. Tu rozprostřete po dně i po stranách a dejte korpus do lednice.
-
Náplň: Rozehřejte máslo s Lotus pomazánkou v mikrovlnné troubě či na sporáku a poté přendejte do vhodné mísy.
-
Přidejte mléko, tvaroh, vejce, vanilkový pudink a vše nalijte na vychladlý korpus.
-
Nelekněte se řídkosti náplně. Díky pudinkovému prášku bude po upečení krásně tuhá.
-
Pečte cca 35 minut na 170 °C. Tvaroh bude na povrchu lehce dohněda. Vychlaďte a můžete takto podávat. Pokud ale chcete, máme i postup na skvělou ozdobu.
-
Ozdoba: Ušlehejte si smetanu dotuha. Cukr s vodou rozehřejte na nepřilnavé pánvi, zahřejte a nechte zkaramelizovat (opatrně, ať se nespálí).
-
Přidejte 4 lžíce našlehané smetany a zamíchejte. Karamel může v tuto chvíli zatuhnout, ale na malém stupni se rozpustí a vznikne smetanový karamel.
-
Ten nalijte horký na upečený koláč, rozprostřete silikonovou stěrkou či rozprostřete nakláněním koláče.
-
Umyjte si pánev, přidejte na ni pokrájené jablko na kostičky spolu s cukrem, zahřejte a orestujte.
-
Cukr zkaramelizuje a jablka se opečou. Celé to trvá cca 4 minuty.
-
Vypněte plotýnku a nechte vychladit. Jablka pustí šťávu a budou obalená v lehce řídkém karamelu.
-
Nakonec koláč ozdobte ušlehanou šlehačkou, přidejte zkaramelizovaná jablka a pár opražených vlašských ořechů.
Karamelový koláč s Lotus sušenkami a tvarohem 2
Zdroj: Smoothcooking.cz
Karamelový koláč s Lotus sušenkami a tvarohem 2
Zdroj:
Smoothcooking.cz