zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Kapr se salátem z čočky a pohanky
Autor: archiv Tescoma Kapr se salátem z čočky a pohanky

Kapr se salátem z čočky a pohanky

Hodnoceno: 1x
Kapr je v Čechách tradiční ryba, kterou si minimálně jednou ročně rádi dopřáváme smaženého, ale možností přípravy je mnohem více. Kapr pěkně dokřupava vypečený s výborným salátem z čočky a pohanky je velmi zdravé a chutné jídlo, které hravě zvládnete uvařit podle videoreceptu.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Salát: Slaninu nakrájejte na stejně veliké kostičky, opečte na pánvi, přidejte nakrájenou mrkev a orestujte.
  2. Čočku s pohankou uvařte zvlášť dle návodu. Řádně scezené luštěniny smíchejte dohromady a přidejte spolu s máslem do pánve se slaninou.
  3. V teplém vývaru rozpusťte cukr, přidejte ocet a nalijete na připravenou směs. Na závěr nakrájejte petrželku, přidejte k luštěninám a promíchejte.
  4. Kapr: Rybu zbavte šupin, potřete prolisovaným česnekem z obou stran a osolte. Mouku smíchejte s paprikou a filety v ní obalte. Velmi krátce opečte z každé strany, přeložte do zapékací mísy a pečte v rozehřáté troubě na 180 °C cca 10 minut.

Kapr se salátem z čočky a pohanky 2 Foto: S kvalitním náčiním Tescoma se vaří skoro samo :) Ulehčete si práci například se sadou misek na obalování, pánví na ryby a nerezovým lisem na česnek.

Soutěž s Tescomou o 3 poukazy v hodnotě 3000 Kč

Soutěžte s Tescomou o 3x nákup v hodnotě 3000 Kč

Uložit

reklama