Kakaová bábovka s ricottovou náplní
Zdroj: Garden & Kitchen
Kakaová bábovka s ricottovou náplní
Zdroj:
Garden & Kitchen
Klasická bábovka určitě potěší, ale napadlo by vás vylepšit ji náplní z ricotty? Nevšední, ale velmi lahodné! S její přípravou se navíc nijak zvlášť nebudete trápit! Tak jdeme na to.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 170 °C. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou anebo použijte sprej na formy.
-
Instantní kávu dejte do hrníčku, zalijte vroucí vodou, zamíchejte a nechte mírně zchladit.
-
Do jedné mísy nasypte suché suroviny: mouku, kakao, cukr, prášek do pečiva, sodu, sůl a vše promíchejte.
-
Do druhé mísy dejte mokré suroviny: olej, mléko, vajíčka, smetanu a kávu, metličkou vše lehce prošlehejte.
-
K suchým surovinám přilijte ty mokré a vše zpracujte v těsto. V jiné míse smíchejte ricottu s cukrem, vajíčkem, škrobem a vanilkou.
-
Půlku kakaového těsta dejte do formy na bábovku, přidejte ricottové těsto a pak zalijte druhou půlkou kakaového těsta.
-
Bábovku pečte v předehřáté troubě při 170 °C přibližně 1 hodinu. Kontrolu upečení proveďte špejlí.
-
Pokud je po vytažení špejle suchá, bábovka je upečená. Hotovou bábovku vyklopte na mřížku a nechte plně vychladit. Poté rozkrojte na jednotlivé kousky.
Kakaová bábovka s ricottovou náplní 2
Zdroj: Garden & Kitchen
Kakaová bábovka s ricottovou náplní 2
Zdroj:
Garden & Kitchen