Kakaová bábovka s ricottovou náplní

Moje hodnocení
4x

Klasická bábovka určitě potěší, ale napadlo by vás vylepšit ji náplní z ricotty? Nevšední, ale velmi lahodné! S její přípravou se navíc nijak zvlášť nebudete trápit! Tak jdeme na to.

1 porce
90 minut
česká

Suroviny

  • hladká mouka 400 g
  • prášek do pečiva 2 lžičky
  • soda 1/2 lžičky
  • špetka soli
  • cukr 250 g
  • kakao 40 g
  • vejce 2 ks
  • olej 120 ml
  • mléko 120 ml
  • zakysaná smetana 180 g
  • instantní káva 2 lžičky + 80 ml vroucí vody

Ricottová náplň

  • ricotta 1 kelímek
  • vejce 1 ks
  • kukuřičný škrob 1 lžíce
  • cukr 60 g
  • vanilka

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 °C. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou anebo použijte sprej na formy.
  2. Instantní kávu dejte do hrníčku, zalijte vroucí vodou, zamíchejte a nechte mírně zchladit.
  3. Do jedné mísy nasypte suché suroviny: mouku, kakao, cukr, prášek do pečiva, sodu, sůl a vše promíchejte.
  4. Do druhé mísy dejte mokré suroviny: olej, mléko, vajíčka, smetanu a kávu, metličkou vše lehce prošlehejte.
  5. K suchým surovinám přilijte ty mokré a vše zpracujte v těsto. V jiné míse smíchejte ricottu s cukrem, vajíčkem, škrobem a vanilkou.
  6. Půlku kakaového těsta dejte do formy na bábovku, přidejte ricottové těsto a pak zalijte druhou půlkou kakaového těsta.
  7. Bábovku pečte v předehřáté troubě při 170 °C přibližně 1 hodinu. Kontrolu upečení proveďte špejlí.
  8. Pokud je po vytažení špejle suchá, bábovka je upečená. Hotovou bábovku vyklopte na mřížku a nechte plně vychladit. Poté rozkrojte na jednotlivé kousky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Garden & Kitchen


Přečtěte si také

Recepty