návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kachní prsa se šípkovou omáčkou

4 porce
do 1,5 hodiny
Kachní prsa se šípkovou omáčkou
Kachní prsa se šípkovou omáčkou Autor: Miluji svůj život
Se šípkovou omáčkou nemusíte připravit jen kančí! Skvěle funguje i k dochucení voňavých kachních prsou, která jsou hodně oblíbená. K nim pak můžete přidat krémové dýňové pyré a lehce orestované hnědé žampiony. Tak s chutí do toho!

Suroviny (4 porce)

Dýňové pyré:

Postup

  1. Jak na kachní prsa? Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Kachní prsa nařízněte na kůži. Dejte pozor, abyste nařízli pouze kůži a ne i maso. Prsa ze všech stran osolte a opepřete.
  3. Prsa dejte na studenou pánev kůží dolů.
  4. Pánev dejte na sporák, zapněte střední vyšší stupeň a maso restujte, dokud se nevyškvaří z kůže všechen tuk.
  5. Poté do pánve přidejte i přepuštěné máslo a rozmarýn a z vrchní strany maso pouze přelévejte výpekem a máslem.
  6. Prsa nyní přendejte do pekáčku, zalijte výpekem z pánve a nechte 12 minut dopéct v troubě.
  7. Poté nechte prsa odpočinout při pokojové teplotě 15 minut.
  8. Následně je můžete nakrájet na plátky či překrojit jen na poloviny.
  9. Jak na dýňové pyré? Dýni omyjte, rozkrojte, vydlabejte semínka a nakrájejte na kousky.
  10. V hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm nadrobno pokrájenou cibuli a česnekem ve slupce.
  11. Poté přidejte dýni a také orestujte.
  12. Vyndejte česnek a dýni zalijte vodou, aby byla dýně ponořená.
  13. Přidejte sůl a vařte do změknutí dýně.
  14. Nakonec vodu slijte, přilijte smetanu a rozmixujte dohladka.
  15. Jak na žampiony? Žampiony omyjte, odkrojte konce nožiček a nakrájejte na čtvrtky nebo na plátky.
  16. Na pánvi rozehřejte máslo a žampiony na něm orestujte, dokud nezačnou chytat zlatavou barvu.
  17. V průběhu restování žampiony osolte a opepřete dle své chuti.
  18. Jak na omáčku? V pánvi rozehřejte výpek z masa a přilijte do něj víno.
  19. Víno nechejte odpařit a přidejte zavařeninu.
  20. Vše důkladně promíchejte a zredukujte, aby vznikla omáčka. Dle vaší chuti můžete dosolit.
  21. Když máte všechny části jídla hotové, zbývá vše nandat na talíř a ihned můžete servírovat.
Kachní prsa se šípkovou omáčkou
Kachní prsa se šípkovou omáčkou
Miluji svůj život

Miluji svůj život
Kateřina Jašková

Blog Miluji svůj život je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)

Související témata: Hlavní jídla