Kachní konfit s dušenými fazolemi
Zdroj: Francouzské dobrodružství Jamese Martina
Kachní konfit s dušenými fazolemi
Zdroj:
Francouzské dobrodružství Jamese Martina
Kachní konfit, který se dnes připravuje v celé Francii, původně býval specialitou Gaskoňska, kde se tímto způsobem vaří celá staletí. Tradičně se kachní stehna před pomalým vařením ve vlastním tuku nakládala do soli. Až sníte maso, kachní sádlo nechte v lednici – využijete ho na opékání brambor, při přípravě rillettes nebo při pečení svatomartinské husy. Fazole vyvažují tučnost masa, použít můžete jen jeden druh, ale ochudíte se o barevnost přílohy.
4 porce
120 minut
francouzská
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 150 °C. Kachní stehna položte do velké žáruvzdorné nádoby s poklicí a pokryjte kachním sádlem. Přidejte bobkové listy a tymián, přiklopte a maso duste v troubě 3 hodiny, až změkne.
-
Zhruba za 2,5 hodiny slijte fazole z konzervy a propláchněte je vodou. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Velkou pánev rozehřejte na středním stupni, vlijte olej, vsypte cibuli, česnek a žampiony a opékejte je 5 minut doměkka. Přidejte fazole a rajčata a vmíchejte rajčatový protlak. Povařte 5 minut od doby varu, osolte, opepřete a vmíchejte nadrobno nasekanou petrželku.
-
Konfitované maso opatrně přesuňte na talíř vyložený papírovými utěrkami, které odsají přebytečný tuk. Rozehřejte větší pánev, vložte do ní stehna a opečte je dokřupava. Podávejte s dušenými fazolemi.
Kachní konfit s dušenými fazolemi
Zdroj: Francouzské dobrodružství Jamese Martina
Kachní konfit s dušenými fazolemi
Zdroj:
Francouzské dobrodružství Jamese Martina