návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Kachní konfit s dušenými fazolemi

4 porce
nad 2 hodiny
Kachní konfit s dušenými fazolemi
Autor: Francouzské dobrodružství Jamese Martina Kachní konfit s dušenými fazolemi
Kachní konfit, který se dnes připravuje v celé Francii, původně býval specialitou Gaskoňska, kde se tímto způsobem vaří celá staletí. Tradičně se kachní stehna před pomalým vařením ve vlastním tuku nakládala do soli. Až sníte maso, kachní sádlo nechte v lednici – využijete ho na opékání brambor, při přípravě rillettes nebo při pečení svatomartinské husy. Fazole vyvažují tučnost masa, použít můžete jen jeden druh, ale ochudíte se o barevnost přílohy. 
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 150 °C. Kachní stehna položte do velké žáruvzdorné nádoby s poklicí a pokryjte kachním sádlem. Přidejte bobkové listy a tymián, přiklopte a maso duste v troubě 3 hodiny, až změkne.
  2. Zhruba za 2,5 hodiny slijte fazole z konzervy a propláchněte je vodou. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Velkou pánev rozehřejte na středním stupni, vlijte olej, vsypte cibuli, česnek a žampiony a opékejte je 5 minut doměkka. Přidejte fazole a rajčata a vmíchejte rajčatový protlak. Povařte 5 minut od doby varu, osolte, opepřete a vmíchejte nadrobno nasekanou petrželku. 
  3. Konfitované maso opatrně přesuňte na talíř vyložený papírovými utěrkami, které odsají přebytečný tuk. Rozehřejte větší pánev, vložte do ní stehna a opečte je dokřupava. Podávejte s dušenými fazolemi. 
Reklama
Kachní konfit s dušenými fazolemi
Autor: Francouzské dobrodružství Jamese Martina Kachní konfit s dušenými fazolemi

Francouzské dobrodružství Jamese Martina
James Martin

80 klasických francouzských receptů 

Vydejte se s kuchařem Jamesem Martinem, kterého možná znáte z TV Paprika, na cestu po Francii v klasickém Citroënu 2 a prožijte s ním úžasná kulinární dobrodružství.

Na cestě křížem krážem zemí ochutnává nejlepší jídla, nakupuje na trzích a vaří – zahřejte se jeho poctivou cibulačkou se sýrovými krutony, pochutnejte si na rillettes z kachního masa s fíkovým a broskvovým čatní, připravte si pstruha s mandlemi a fazolkami, zařaďte do svého repertoáru klasické hovězí po burgundsku nebo králíka v hořčičné omáčce, naučte se správně udělat brambory gratin dauphinois či salade niçoise s grilovaným tuňákem. A čím zakončit jídlo lépe než koláčem tarte Tatin s hruškami a rozmarýnem nebo mraženým ostružinovým suflé…

Vydalo nakladatelství Slovart.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama