Maso
- kachní stehna 4 ks
- kachní sádlo pokojové teploty 500 g
- bobkový list 2 ks
- čerstvý tymián 1 malý svazek
Fazole
- konzervované fazole borlotti 400 g
- konzervované máslové fazole 400 g
- velká cibule 1 ks
- česnek 4 stroužky
- malé žampiony 200 g
- olivový olej 2 lžíce
- konzervovaná krájená rajčata 400 g
- rajčatový protlak 2 lžíce
- hladkolistá petržel 1 svazek
- mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 150 °C. Kachní stehna položte do velké žáruvzdorné nádoby s poklicí a pokryjte kachním sádlem. Přidejte bobkové listy a tymián, přiklopte a maso duste v troubě 3 hodiny, až změkne.
- Zhruba za 2,5 hodiny slijte fazole z konzervy a propláchněte je vodou. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Velkou pánev rozehřejte na středním stupni, vlijte olej, vsypte cibuli, česnek a žampiony a opékejte je 5 minut doměkka. Přidejte fazole a rajčata a vmíchejte rajčatový protlak. Povařte 5 minut od doby varu, osolte, opepřete a vmíchejte nadrobno nasekanou petrželku.
- Konfitované maso opatrně přesuňte na talíř vyložený papírovými utěrkami, které odsají přebytečný tuk. Rozehřejte větší pánev, vložte do ní stehna a opečte je dokřupava. Podávejte s dušenými fazolemi.
Kachní konfit s dušenými fazolemi Zdroj: Francouzské dobrodružství Jamese Martina