Jehněčí kapustové rolky
Zdroj: Janina Černá / Cukrfree
Jehněčí kapustové rolky
Zdroj:
Janina Černá / Cukrfree
Na servírování
-
feta
(na kostičky nakrájený )
-
koriandr
(nasekaný lze nahradit petrželkou)
Postup přípravy
-
Ve větší pánvi rozehřejte tuk a přidejte najemno nakrájenou cibuli a česnek, promíchejte a nechte 3 minuty restovat.
-
Do středně velké mísy vložte mleté maso, přidejte orestovanou cibuli s česnekem a promíchejte. Poté přidejte římský kmín, skořici, oregano, sůl a pepř a promíchejte.
-
Na závěr přidejte vejce a nasekaný feta sýr a rukou propracujte, aby se směs rovnoměrně promíchala. Hotovou masovou směs vložte zatím do lednice.
-
Kapustu očistěte a odřízněte vnější listy a košťál. Následně oddělte 10 větších listů a opláchněte pod tekoucí vodou.
-
Do velkého hrnce vlijte filtrovanou vodu a přiveďte k varu. Do vroucí vody poté vložte část listů a nechte 3 minuty změknout. Poté listy vyndejte, opláchněte ledovou vodou a nechte odkapat. Stejný proces opakujte se zbývajícími listy.
-
U každého listu kapusty poté odřízněte spodní část s dřevnatým stonkem. Z masové směsi vytvořte 10 stejně velkých šišek. Do prostředka spodní části listu kapusty poté položte šišku z masové směsi, okraje listu přehněte přes maso a váleček z masa do listu zaviňte.
-
Stejný postup opakujte se zbytkem rolek. Do větší nádoby na pečení poté rolky vyskládejte.
-
Do menší pánve přidejte rajčatové pyré, nasekaný česnek, bobkové listy, sůl a pepř. Vše promíchejte a nechte cca 5 minut prohřát.
-
Hotové pyré poté rozprostřete rovnoměrně na kapustové rolky. Vše poté zalijte půl hrnkem masového vývaru.
-
Troubu předehřejte na 185 °C, rolky vložte překryté do trouby a pečte cca 55–60 minut. Hotové rolky podávejte se zeleninovým pyré, posypané nasekanou fetou a koriandrem.
Jehněčí kapustové rolky 2
Zdroj: Janina Černá / Cukrfree
Jehněčí kapustové rolky 2
Zdroj:
Janina Černá / Cukrfree