reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Jehněčí hřbet ve voňavé krustě
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Carré di agnello in crosta aromatica (Jehněčí hřbet ve voňané krustě)

Jehněčí hřbet ve voňavé krustě

Hodnoceno: 0x
Ochutnejte šťavanatá lízátka Carré di Agnello in Crosta. O italských Velikonocích je sváteční tabule bohatší i o tradiční nadílku jehněčího. I k českým Velikonocům patří, jen na ně bývá pozapomínáno. A to je škoda.
do 1 hodiny
4–6 porce

reklama

Postup

  1. Toastový chléb vysušíme v troubě nebo opečeme v toastovači a rozdrobíme jej do hmoždíře. Postupně přidáváme lístky bylinek, roztloukáme je i chléb paličkou a lehce zkrápíme olivovým olejem, aby se naše strouhanka de luxe dobře spojila.
  2. Připravte si jehněčí hřbet. Kosti vyřízněte z masa do tří čtvrtin jejich délky, budou vyčnívat jako koruna do prostoru a přitom zůstanou s masem spojeny. Jednu kost po druhé obalte alobalem, díky tomu v troubě při pečení nepopraskají. Maso „nabalzamujte“ po obou stranách panenským olivovým olejem a také je nasolte.
  3. Dejte ho spolu s nevyloupanými stroužky česneku asi na 10 minut do trouby vyhřáté na 200 °C, aby se zatáhlo. Poté jehněčí ještě zasypte voňavou strouhankou z hmoždíře 
a pečte dalších 20–30 minut.
  4. Maso s křupavou bylinkovou krustou po upečení naporcujte sekáčkem mezi kostmi na jednotlivé porce. Podávejte je s čerstvým salátem a chlebem.
  5. Emanuele radí: „Alobal z kostí nesvlékejte, bude se vám náramně hodit při hodování. Zapomeňte na příbor, můžete jíst rukama a přitom se nezašpiníte.“
  6. Kotletky s růžovým šťavnatým středem na stříbrných žebírkách vypadají jako bizarní rozkošná lízátka, ale to ještě nevíte, jak chutnají!

S Italem v kuchyni II.S Italem v kuchyni II.

S Italem... v kuchařce! Jedinečné setkání s oblíbeným kuchařem Emanuelem Ridi, které vám přinese jen to dobré na každý den.

Čeká vás přes 70 vybraných italských receptů, doplněných o šťavnaté fotografie jídel a četné snímky z natáčení pro pohodu u vašeho rodinného krbu i plotny.

reklama

Sledujte celou epizodu