Jednoduchý ořechový dortík s krémem
Zdroj: Garden & Kitchen
Jednoduchý ořechový dortík s krémem
Zdroj:
Garden & Kitchen
Receptů na snadné a především chutné dortíky není nikdy dost. Není totiž nic lepšího než sledovat nadšený výraz rodiny či přátel, když se před ně na stůl postaví domácí moučník. Stejně tak potěší i každého oslavence, který si zaslouží něco dobrého na zub.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 165 °C, horký vzduch. Dortovou formu v průměru 20 cm vymažte máslem nebo použijte olej ve spreji na formy.
-
Vajíčka s cukrem vyšlehejte do světlé pěny. K vaječné směsi přidejte ostatní suroviny a metličkou vše zpracujte v těsto.
-
Těsto dejte do formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 50–60 minut (udělejte kontrolu špejlí).
-
Upečený korpus dejte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Ostrým nožem seřízněte případný hrbolek a korpus prořízněte na 2 díly.
-
Krémový sýr s cukrem vyšlehejte, poté přidejte vanilku, zakysanou smetanu a znovu vše vyšlehejte v krém.
-
Nakonec do krému vmíchejte mleté vlašské ořechy. Krém je dobré dát na 2 hodiny do lednice ztuhnout.
-
Spodní plát potřete marmeládou a pak rovnoměrně rozprostřete půlku krému. Položte druhý plát těsta, na který naneste zbytek krému. Na krém rozdrobte seříznutou část korpusu.
-
Dort dejte do lednice na 3–4 hodiny ztuhnout, nejlépe přes noc. Vychlazený dort poté rozkrájejte na jednotlivé porce.
Jednoduchý ořechový dortík s krémem 2
Zdroj: Garden & Kitchen
Jednoduchý ořechový dortík s krémem 2
Zdroj:
Garden & Kitchen