Garden & Kitchen

Jednoduchý ořechový dortík s krémem

Moje hodnocení
10x

Receptů na snadné a především chutné dortíky není nikdy dost. Není totiž nic lepšího než sledovat nadšený výraz rodiny či přátel, když se před ně na stůl postaví domácí moučník. Stejně tak potěší i každého oslavence, který si zaslouží něco dobrého na zub.

1 porce
120 minut

Korpus

Krém

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 165 °C, horký vzduch. Dortovou formu v průměru 20 cm vymažte máslem nebo použijte olej ve spreji na formy.
  2. Vajíčka s cukrem vyšlehejte do světlé pěny. K vaječné směsi přidejte ostatní suroviny a metličkou vše zpracujte v těsto.
  3. Těsto dejte do formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 50–60 minut (udělejte kontrolu špejlí).
  4. Upečený korpus dejte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Ostrým nožem seřízněte případný hrbolek a korpus prořízněte na 2 díly.
  5. Krémový sýr s cukrem vyšlehejte, poté přidejte vanilku, zakysanou smetanu a znovu vše vyšlehejte v krém.
  6. Nakonec do krému vmíchejte mleté vlašské ořechy. Krém je dobré dát na 2 hodiny do lednice ztuhnout.
  7. Spodní plát potřete marmeládou a pak rovnoměrně rozprostřete půlku krému. Položte druhý plát těsta, na který naneste zbytek krému. Na krém rozdrobte seříznutou část korpusu.
  8. Dort dejte do lednice na 3–4 hodiny ztuhnout, nejlépe přes noc. Vychlazený dort poté rozkrájejte na jednotlivé porce.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Garden & Kitchen


Přečtěte si také

Recepty