Jak to bylo, šéfe? Telecí brzlík se smrži a jarní zeleninou podle Jana Kracíka

Moje hodnocení
3x

V páté epizodě pořadu Jak to bylo, šéfe? připravil šéfkuchař Jan Kracík společně se Zdeňkem Pohlreichem delikátní brzlík s se smrži a krémovou omáčkou.

4 porce
30 minut
francouzská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Brzlík vložte do studené vody, přidejte cibuli a petržel nakrájenou nahrubo, bobkový list, nové koření, celý pepř a pomalu přiveďte k varu. Vařte přibližně 10 minut. Konzistence brzlíku musí být pevnější (budete ho ještě později dopékat). Po vyjmutí vložte brzlík do ledové vody, abyste přerušili tepelnou úpravu. Následně ho očistěte od blanek a nakrájejte na větší kousky.
  2. Na másle pomalu duste nadrobno nakrájenou šalotku doměkka, přidejte smrže podélně rozkrojené, rozetřený česnek a pomalu restujte dalších 5 minut. Zalijte bílým vínem, nechte odvařit, přidejte vývar a opět zredukujte. Nakonec přidejte oba druhy smetany a krátce povařte. Dochuťte solí a pepřem.
  3. Do hotové omáčky vložte brzlík, který předtím opečte na másle do zlatavé barvy.
  4. Servírujte s různými druhy zeleniny, například se špenátem, chřestem, dušenou karotkou nebo kedlubnou a s bramborovým pyré.

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jan Kracík


Přečtěte si také

Recepty