Jak to bylo, šéfe? Spaghetti s hovězí svíčkovou a hříbky podle Davida Lagomarsina
Jak to bylo, šéfe (7) - Spaghetti se svíčkovou a s hříbky
Moje hodnocení
10x
V sedmém díle pořadu Jak to bylo, šéfe? prozkoumával Zdeněk Pohlreich taje italské kuchyně společně se šéfkuchařem Davidem Lagomarsinem z horoměřické restaurace Unico Osteria. Na menu samozřejmě nemohla chybět pravá italská pasta!
Maso ze svíčkové nakrájejte na co nejtenčí plátky a orestujte je na olivovém oleji v předem rozpálené pánvi. Následně přisypte najemno nakrájenou šalotku a restujte dosklovata.
Do většího hrnce s osolenou vodou dejte vařit špagety.
Ke svíčkové přidejte pokrájené houby, česnek a petržel. Osolte a opepřete. Podlijte červeným vínem, které nechte odpařit. Vodu ze špaget použijte místo vývaru a část (cca 100 ml) vlijte do pánve. Špagety sceďte asi tak 2 minuty předtím, než budou hotové a také je přidejte do pánve, kde je současně s masem dovařte, díky tomu krásně nasáknou chuť omáčky. Špagety ještě lehce zalijte olivovým olejem – už nepromíchávejte. Nakonec dochuťte solí a pepřem.