Davide Lagomarsino

Jak to bylo, šéfe? Spaghetti s hovězí svíčkovou a hříbky podle Davida Lagomarsina

Moje hodnocení
4x

V sedmém díle pořadu Jak to bylo, šéfe? prozkoumával Zdeněk Pohlreich taje italské kuchyně společně se šéfkuchařem Davidem Lagomarsinem z horoměřické restaurace Unico Osteria. Na menu samozřejmě nemohla chybět pravá italská pasta!

1 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Maso ze svíčkové nakrájejte na co nejtenčí plátky a orestujte je na olivovém oleji v předem rozpálené pánvi. Následně přisypte najemno nakrájenou šalotku a restujte dosklovata.
  2. Do většího hrnce s osolenou vodou dejte vařit špagety.
  3. Ke svíčkové přidejte pokrájené houby, česnek a petržel. Osolte a opepřete. Podlijte červeným vínem, které nechte odpařit. Vodu ze špaget použijte místo vývaru a část (cca 100 ml) vlijte do pánve. Špagety sceďte asi tak 2 minuty předtím, než budou hotové a také je přidejte do pánve, kde je současně s masem dovařte, díky tomu krásně nasáknou chuť omáčky. Špagety ještě lehce zalijte olivovým olejem – už nepromíchávejte. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Davide Lagomarsino


Přečtěte si také

Recepty