Antonín Bradáč

Jak to bylo, šéfe? Batátové nudle s vepřovým masem, shiitake, mungo klíčky a zázvorem podle Antonína Bradáče

Moje hodnocení
7x

Ve třetím díle gastro show jak to bylo, šéfe? připravil šéfkuchař Antonín Bradáč jednu ze svých asijských specialit – trošku netradiční batátové nudle s vepřovým masem a houbami shiitake. Zdeněk Pohlreich mu v tom zdatně sekundoval a nechyběla spousta vtipu a informací o tom, jak tobylo při natáčení Ano, šéfe.

1 porce
30 minut
asijská

Suroviny

  • batátové nudle (předem namočené) 170 g
  • sezamový olej 3 lžíce
  • cukr 1 lžička
  • vepřové maso (krkovice) 70 g
  • paprika (žlutá paprika) 1/4 ks
  • mrkev 1/4 ks
  • med (červená cibule) 1/2 ks
  • česnek (česnek, najemno nasekaný) 1 stroužek
  • čerstvý zázvor, oloupaný a najemno nasekaný 1 lžička
  • sušené chilli vločky 1 lžička
  • houby shiitake, předem namočené ve vodě
  • ústřičná omáčka 2 lžíce
  • sójová omáčka 1 lžička
  • sójové výhonky nebo mungo klíčky 1 hrst
  • nesolené kešu ořechy, nasucho opražené a nahrubo nasekané 1 lžíce
  • lístky čerstvého koriandru 1 lžíce
  • šťáva z 1/2 limety

Na ozdobu

  • sezamová semínka
  • smažená cibulka
  • kešu ořechy
  • nakládaný česnek
  • koriandr (čerstvý koriandr)

Postup přípravy

  1. Batátové nudle předem namočte alespoň na 2 hodiny do studené vody. Nudle můžete přestřihnout nůžkami na polovinu, aby nebyly tak dlouhé.
  2. Vepřové maso marinujte ve směsi cukru, sójové omáčky, sušených chilli vloček a česneku.
  3. Houby shiitake vložte do hrnce s vodou a nechte je asi 30 minut namočené. Poté houby uveďte do varu a následně je sceďte. Předem namočené a okapané houby nakrájejte na plátky a namarinujte ve směsi sójové omáčky, cukru, česneku a sezamového oleje.
  4. Papriku, mrkev a cibuli nakrájejte na proužky a společně s houbami je orestujte na oleji a dejte stranou do misky.
  5. Vepřové maso nakrájené na nudličky orestujte na oleji, přidejte najemno nasekaný zázvor a česnek a krátce orestujte. Přidejte opečenou zeleninu a nudle, které jste předtím asi 4 minuty povařili ve vroucí vodě, orestujte a dochuťte ústřičnou a sójovou omáčkou. Přidejte mungo klíčky a krátce orestujte.
  6. Nudle ozdobte nahrubo nasekanými ořechy, sezamovými semínky, smaženou cibulkou, nakládaným česnekem, koriandrem a plátkem limetky.

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Antonín Bradáč


Přečtěte si také

Recepty