Suroviny
- nudle (batátové nudle (předem namočené)) 170 g
- sezamový olej 3 lžíce
- cukr 1 lžička
- vepřové maso (krkovice) 70 g
- žlutá paprika 1/4 ks
- mrkev 1/4 ks
- červená cibule 1/2 ks
- česnek (najemno nasekaný) 1 stroužek
- zázvor (čerstvý, oloupaný a najemno nasekaný) 1 lžička
- chilli (sušené chilli vločky) 1 lžička
- houby (houby shiitake, předem namočené ve vodě)
- ústřicová omáčka 2 lžíce
- sójová omáčka 1 lžička
- sojové výhonky (nebo mungo klíčky) 1 hrst
- kešu (nesolené, nasucho opražené a nahrubo nasekané) 1 lžíce
- koriandr (lístky čerstvého ) 1 lžíce
- limetková šťáva z 1/2 limety
Na ozdobu
- sezamová semínka
- cibule (smažená )
- kešu
- česnek (nakládaný )
- koriandr (čerstvý )
Postup přípravy
- Batátové nudle předem namočte alespoň na 2 hodiny do studené vody. Nudle můžete přestřihnout nůžkami na polovinu, aby nebyly tak dlouhé.
- Vepřové maso marinujte ve směsi cukru, sójové omáčky, sušených chilli vloček a česneku.
- Houby shiitake vložte do hrnce s vodou a nechte je asi 30 minut namočené. Poté houby uveďte do varu a následně je sceďte. Předem namočené a okapané houby nakrájejte na plátky a namarinujte ve směsi sójové omáčky, cukru, česneku a sezamového oleje.
- Papriku, mrkev a cibuli nakrájejte na proužky a společně s houbami je orestujte na oleji a dejte stranou do misky.
- Vepřové maso nakrájené na nudličky orestujte na oleji, přidejte najemno nasekaný zázvor a česnek a krátce orestujte. Přidejte opečenou zeleninu a nudle, které jste předtím asi 4 minuty povařili ve vroucí vodě, orestujte a dochuťte ústřičnou a sójovou omáčkou. Přidejte mungo klíčky a krátce orestujte.
- Nudle ozdobte nahrubo nasekanými ořechy, sezamovými semínky, smaženou cibulkou, nakládaným česnekem, koriandrem a plátkem limetky.
Jak to bylo, šéfe? Batátové nudle s vepřovým masem, shiitake, mungo klíčky a zázvorem podle Antonína Bradáče 2 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Jak to bylo, šéfe? Batátové nudle s vepřovým masem, shiitake, mungo klíčky a zázvorem podle Antonína Bradáče 3 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Jak to bylo, šéfe? Batátové nudle s vepřovým masem, shiitake, mungo klíčky a zázvorem podle Antonína Bradáče 4 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: