Jak to bylo, šéfe? Batátové nudle s vepřovým masem, shiitake, mungo klíčky a zázvorem podle Antonína Bradáče
Jak to bylo, šéfe? (3) - Batátové nudle s vepřovým masem, shitaké, mungo klíčky a zázvorem
Moje hodnocení
21x
Ve třetím díle gastro show jak to bylo, šéfe? připravil šéfkuchař Antonín Bradáč jednu ze svých asijských specialit – trošku netradiční batátové nudle s vepřovým masem a houbami shiitake. Zdeněk Pohlreich mu v tom zdatně sekundoval a nechyběla spousta vtipu a informací o tom, jak tobylo při natáčení Ano, šéfe.
Batátové nudle předem namočte alespoň na 2 hodiny do studené vody. Nudle můžete přestřihnout nůžkami na polovinu, aby nebyly tak dlouhé.
Vepřové maso marinujte ve směsi cukru, sójové omáčky, sušených chilli vloček a česneku.
Houby shiitake vložte do hrnce s vodou a nechte je asi 30 minut namočené. Poté houby uveďte do varu a následně je sceďte. Předem namočené a okapané houby nakrájejte na plátky a namarinujte ve směsi sójové omáčky, cukru, česneku a sezamového oleje.
Papriku, mrkev a cibuli nakrájejte na proužky a společně s houbami je orestujte na oleji a dejte stranou do misky.
Vepřové maso nakrájené na nudličky orestujte na oleji, přidejte najemno nasekaný zázvor a česnek a krátce orestujte. Přidejte opečenou zeleninu a nudle, které jste předtím asi 4 minuty povařili ve vroucí vodě, orestujte a dochuťte ústřičnou a sójovou omáčkou. Přidejte mungo klíčky a krátce orestujte.