Antonín Bradáč

Jak to bylo, šéfe? Batátové nudle s vepřovým masem, shiitake, mungo klíčky a zázvorem podle Antonína Bradáče

Moje hodnocení
10x

Ve třetím díle gastro show jak to bylo, šéfe? připravil šéfkuchař Antonín Bradáč jednu ze svých asijských specialit – trošku netradiční batátové nudle s vepřovým masem a houbami shiitake. Zdeněk Pohlreich mu v tom zdatně sekundoval a nechyběla spousta vtipu a informací o tom, jak tobylo při natáčení Ano, šéfe.

1 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Batátové nudle předem namočte alespoň na 2 hodiny do studené vody. Nudle můžete přestřihnout nůžkami na polovinu, aby nebyly tak dlouhé.
  2. Vepřové maso marinujte ve směsi cukru, sójové omáčky, sušených chilli vloček a česneku.
  3. Houby shiitake vložte do hrnce s vodou a nechte je asi 30 minut namočené. Poté houby uveďte do varu a následně je sceďte. Předem namočené a okapané houby nakrájejte na plátky a namarinujte ve směsi sójové omáčky, cukru, česneku a sezamového oleje.
  4. Papriku, mrkev a cibuli nakrájejte na proužky a společně s houbami je orestujte na oleji a dejte stranou do misky.
  5. Vepřové maso nakrájené na nudličky orestujte na oleji, přidejte najemno nasekaný zázvor a česnek a krátce orestujte. Přidejte opečenou zeleninu a nudle, které jste předtím asi 4 minuty povařili ve vroucí vodě, orestujte a dochuťte ústřičnou a sójovou omáčkou. Přidejte mungo klíčky a krátce orestujte.
  6. Nudle ozdobte nahrubo nasekanými ořechy, sezamovými semínky, smaženou cibulkou, nakládaným česnekem, koriandrem a plátkem limetky.

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Antonín Bradáč


Přečtěte si také

Recepty