reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Italské risotto s mušlemi a rukolovým pestem
Autor: archiv Alriso Italské risotto s mušlemi a rukolovým pestem

Italské rizoto s mušlemi a rukolovým pestem

Hodnoceno: 3x
Krémové italské rizoto je báječný základ pro spoustu různých chutí. Zkuste třeba výtečnou kombinaci vyloupaných slávek s pikantním pestem z rukoly z pražské restuarce Alriso.
do 30 minut
1 porce

reklama

reklama

Postup

  1. PESTO: Na pánvi opražte nasucho mandle. Do mixéru nalijte olivový olej a k němu přidejte čistou a osušenou rukolu a lehce vše rozmixujte. Do mixéru ke směsi přidejte stroužek česneku, parmazán a nasucho opražené mandle a opět krátce promixujte – rukolové pesto je hotové.
  2. RIZOTO: Nakrájejte nájemno šalotku a orestujte ji na oleji dozlatova.
  3. Až bude šalotka hotová, přilijte bílé víno a nechte ho zredukovat.
  4. Jakmile se víno téměř vyvaří, přidejte rýži carnaoli, zalijte půlkou horkého hovězího vývaru a vařte 15 minut.
  5. Zhruba v polovině vaření přilijte druhou půlku vývaru a vařte dál, občas rizoto promíchejte.
  6. Zvlášť na pánvi lehce orestujte slávky na troše oleje a na posledních 5 minut je přidejte je do rizota.
  7. Jakmile bude rýže uvařená (al dente), přidejte k ní nastrouhaný parmazán s máslem a důkladně promíchejte, až se vytvoří krémová konzistence.
  8. Naservírujte rizoto na talíř a ozdobte ho trochou rukolového pesta.
Italské risotto s mušlemi a rukolovým pestem
Autor: archiv Alriso Italské risotto s mušlemi a rukolovým pestem

 

Bezlepková kuchyně a italská oáza na Betlémském náměstí

Pizza, těstoviny, rizoto, tiramisu. Většina z těchto receptů se neobejde bez pšeničné mouky obsahující lepek. Aby nemuseli lidé vyhýbající se mu dělat kompromisy nebo zanevřít na italské podniky, rozhodla se restaurace Alriso Risotteria Italiana připravovat všechna jídla výhradně z bezlepkové mouky. To vše bez kompromisů v chutích. 

V létě stojí před restaurací zahrádka jako přenesená z Itálie. Interiér samotné restaurace je rozdělen na dvě části, horní a spodní, jež evokuje italský sklípek vykládaný kamením a dekorovaný lahvemi vína. Na uvítanou dostanete rýžový chléb s olivovým olejem, jak je na Apeninském poloostrově dobrým zvykem. V Alriso se budete cítit jako v pravé Itálii, aniž byste opustili srdce České republiky.

ALRISO, Betlémské náměstí 11, Praha 1

Alriso
Alriso

reklama

Související témata: risotto , slávky , mušle , pesto , Hlavní jídla , Italská kuchyně