redakce Prima FRESH

Italská caponata z prosluněné Sicílie

Moje hodnocení
7x

Surovinami může připomínat ratatouille, ale jde o tradiční italské jídlo, které se hojně vaří na Sicílii. Léto na talíři jedna báseň! Caponatu můžete podávat v menších porcích jako skvělý předkrm, ale samozřejmě zastane i hlavní chod.

1 porce
30 minut
italská

Suroviny

Párování s vínem

Vytáhněte eso z rukávu a připravte moderní večeři, která vám dokonale připomene romantické chvíle z vaší letní dovolené. Ať už plánujete oslavu výročí, nebo třeba chcete svou drahou polovičku překvapit jen tak. Vybrané jídlo doplňte o kvalitní vína a perfektní večer může začít! „Slavnostní večeři odstartujte přípitkem, který bude zároveň ladit s prvním podávaným chodem. Lahodné bublinky jsou pro zahájení skvělou volbou. Prosecco Mionetto Prestige DOC brut, které vyniká svou svěžestí, jemným dlouhotrvajícím perlením a chutí s tóny jablka a citrusu, se perfektně hodí k předkrmům i studeným kanapkám,“ doporučuje Petr Mašek, ambasador značky Mionetto.

Postup přípravy

  1. Lilek nakrájejte na menší kostky (cca 1–2 cm), osolte a nechte vykapat přebytečnou vodu.
  2. Na pánvi a troše oleje pak lilek zprudka osmahněte. Jakmile se kostky lehce opečou a změknou, přidejte nakrájenou cibuli a po chvíli také česnek.
  3. Vše pár minut restujte. Zeleninu zakápněte zhruba 2 lžícemi vinného octa a nechte odpařit.
  4. Přisypte kapary, rajčata, olivy a vše společně poduste doměkka tak, aby zelenina neztratila svou barvu a nerozpadala se.
  5. Na závěr směs dochuťte solí, pepřem a čerstvými bylinkami. Podávejte s křupavou, na másle opečenou bagetkou.
  6. Směs můžete doplnit o malé fazolky, kukuřici, cizrnu či piniové oříšky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty