reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Hrušky pečené v černém víně s voňavým kořením
Autor: Marek Bartoš Hrušky pečené v černém víně s voňavým kořením

Hrušky pečené v červeném víně s voňavým kořením

Hodnoceno: 4x
Pečené hrušky jsou krásně navinulé díky vínu a také krásně voní po orientálnímu koření. Tento recept působí velmi efektně, jeho příprava je ale extra jednoduchá.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Hrušky rozpulte a vykrojte jádřinec. Vyskládejte je do pekáče řeznou stranou nahoru a potřete medem. Přidejte koření, hrušky zalijte vínem a pečte v předehřáté troubě doměkka zhruba 30 minut.
  2. Upečené hrušky vyjměte a podávejte buď nasladko s jogurtem a zmrzlinou přelité omáčkou a posypané nasekanými pistáciemi, nebo naslano, například se sýrem s modrou plísní. 
  3. Do prohlubně po jádřinci vložte 1 lžíci rozdrobeného sýra a zapečte pod grilem dozlatova, až se sýr rozpustí, nebo v troubě předehřáté na 200 °C asi 5 minut. Posypte nasekanými pistáciemi. 

Vhodné víno: Ideální volbou budou sladké výběry modrých odrůd, případně vína dolihovaná – typ likérové nebo portské (Šaler, Lokus a podobně). 

Hrušky pečené v černém víně s voňavým kořením
Autor: Marek Bartoš Hrušky pečené v černém víně s voňavým kořením

reklama

Víno ve sklence a na talíři
Kristina Šemberová

Víte, že moravští a čeští vinaři pravidelně sbírají medaile na mezinárodních soutěžích vín a jejich vína se podávají i v michelinských restauracích? Zkušená editorka a autorka kuchařek (Sladká první republika a Neštěkej a jez!) Kristina Šemberová ve své třetí knize poutavě představuje tuzemské vinařské oblasti, výrobu vína, jeho uchovávání, servírování i jak a proč vůbec s ním vařit. Prakticky si to můžete vyzkoušet v 76 receptech na dobroty s vínem a k vínu, od předkrmů přes polévku, hlavní chody a saláty až po grilování a dezerty. Ať už potřebujete rychle připravit teplou večeři, nebo chcete překvapit svou lásku, servírovat rodinný oběd nebo pozvat přátele na party, ve vinné kuchařce Víno ve sklence a na talíři najdete vhodné pokrmy i s ideálním vinným doprovodem, který doporučuje trojnásobný nejlepší someliér ČR Tomáš Brůha. 

www.vinnakucharka.cz