reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Hříšně dobré smažené churros s čokoládou a pistáciemi
Autor: Kitchen Story Hříšně dobré smažené churros s čokoládou a pistáciemi

Hříšně dobré smažené churros s čokoládou a pistáciemi

Hodnoceno: 4x
Španělský dezert, který chutná nejlépe čerstvý a skvěle ho doplní sklenička vhodného lahodného sherry. Churros můžete podávat obalené čokoládou a pistáciemi, ale jsou tak výtečné, že je jistě zkuste i samotné obalené v cukru a skořici.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Na omáčku:

Postup

  1. Do rendlíku dejte vodu, mléko, máslo, cukr a špetku soli. Přiveďte k varu a míchejte dokud se cukr nerozpustí.
  2. Ztlumte plamen, přisypejte mouku a zformujte z těsta kouli. Poté přesuňte do mísy a nechte vychladnout.
  3. Ručním mixérem zašlehejte do těsta vejce jedno po druhém.
  4. Hotové těsto naplňte do zdobícího sáčku se špičkou.
  5. Ve větším hrnci rozehřejte vyšší vrstvu oleje a zahřejte ho. ZdobIcím sáčkem do oleje vytlačte churros. Smažte dozlatova a poté nechte na papírovém ubrousku zbavit přebytečného tuku.
  6. V rendlíku rozpusťte smetanu s čokoládou a za stálého míchání nechte spojit do hladké omáčky.
  7. Hotové churros ještě teplé obalte ve směsi cukru a skořice.
  8. Churros si namočte do čokoládové omáčky a nakonec posypejte sekanými pistáciemi.

TIP OD KITCHEN STORY:

Abyste si ulehčili práci s vytlačováním churros, k oddělování jednotlivých kousků používejte nůžky.

Hříšně dobré smažené churros s čokoládou a pistáciemi
Autor: Kitchen Story Hříšně dobré smažené churros s čokoládou a pistáciemi

reklama

Kitchen story
Marika a Jiří Kučovi

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.