Suroviny
- voda 150 ml
- mléko 100 ml
- máslo 100 g
- hladká mouka 200 g
- třtinový cukr 40 g
- vejce 2 ks
- olej (na smažení)
- sůl špetka
Na obalení
Postup přípravy
- Do rendlíku dejte vodu, mléko, máslo, cukr a špetku soli. Přiveďte k varu a míchejte dokud se cukr nerozpustí.
- Ztlumte plamen, přisypejte mouku a zformujte z těsta kouli. Poté přesuňte do mísy a nechte vychladnout.
- Ručním mixérem zašlehejte do těsta vejce jedno po druhém.
- Hotové těsto naplňte do zdobícího sáčku se špičkou.
- Ve větším hrnci rozehřejte vyšší vrstvu oleje a zahřejte ho. ZdobIcím sáčkem do oleje vytlačte churros. Smažte dozlatova a poté nechte na papírovém ubrousku zbavit přebytečného tuku.
- V rendlíku rozpusťte smetanu s čokoládou a za stálého míchání nechte spojit do hladké omáčky.
- Hotové churros ještě teplé obalte ve směsi cukru a skořice.
- Churros si namočte do čokoládové omáčky a nakonec posypejte sekanými pistáciemi.
TIP OD KITCHEN STORY:
Abyste si ulehčili práci s vytlačováním churros, k oddělování jednotlivých kousků používejte nůžky.