návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Holandský řízek

4 porce
do 1 hodiny
Holandský řízek
Autor: Slepičárna blog Holandský řízek
Co je takzvaný "holanďák"? Mleté maso se sýrem, obalené v trojobalu. Klasika na pánev i do trouby. Hlavní je, aby byl uvnitř šťavnatý a tekl z něj tuk. S žádnou dietou tu rozhodně nepočítejte. :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Ideálně vychlazené mleté maso můžete v robotu promíchat s nastrouhaným sýrem, solí, pepřem, vejci a nasekanou petrželkou.
  2. Z vypracované směsi tvořte karbanátky a ty obalujte v trojobale. Nejdříve v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích dochucených solí a pepřem a nakonec ve strouhance. 
  3. Předehřejte troubu na 160 °C. Holandské řízky smažte na oleji z obou stran dozlatova.
  4. Pak je přendejte na plech a nechte „dojít“ v troubě, stačí 10 minut, ať nejsou uvnitř moc vysušené. Podávejte s uvařenými bramborami. My je ještě prohříváme s troškou másla.
Reklama

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: Hlavní jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama