reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Gyros z trouby
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Gyros z trouby

Gyros z trouby

Hodnoceno: 0x
Už jste někdy zkoušeli domácí gyros? Pokud ne, tak jste o hodně přišli! Postupujte podle našeho receptu a oslňte návštěvu. :)
do 1,5 hodiny

Článek

Pomalu pečená kýta na pivu Foto:

16 receptů na ty nejlepší masové pečínky, které potřebují svůj čas!

Vepřové, hovězí nebo třeba kachní maso? Výběr té správné masové pečínky je jenom na vás – v podzimním počasí se takové jídlo hodí naprosto skvěle, pak už se jen zachumlat...

reklama

reklama

Postup

  1. Maso nakrájejte na plátky o šířce cca 0,51 cm a zlehka je naklepejte. Osolte, okořeňte a promíchejte s 23 lžícemi oleje. Nechte marinovat přes noc v uzavřené nádobě v lednici.
  2. Druhý den rozpalte troubu na 200 °C. Velký brambor rozkrojte podélně na polovinu a řeznou plochou postavte do pekáče nebo na plech, kde budete gyros péct.
  3. Chléb položte přes brambor. Chléb vám bude zachycovat přebytečnou šťávu, nebude odkapávat na plech a připalovat se. Maso napíchejte po plátcích na dvě grilovací jehly a zapíchněte je skrz chléb do brambor.
  4. Nahoru na jehlu napíchněte rajče, které nařízněte do kříže, aby z něj mohla unikat šťáva a dochucovat maso. Zbylou marinádou potírejte průběžně maso při pečení.
  5. Gyros vložte do trouby a pečte cca 45 minut. Seřezávejte ze stran postupně a zbytek opět nechte dopékat.
  6. Podávejte s tzatziki, řeckým salátem a pita chlebem či hranolky.

Gyros z trouby Foto: Gyros z trouby; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto:

reklama