zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Grilovaný losos s rajčatovým salátem s bazalkou
Autor: Jíme zdravě - grilovací speciál Grilovaný losos s rajčatovým salátem s bazalkou

Grilovaný losos s rajčatovým salátem s bazalkou

Hodnoceno: 5x
Pokud se nechcete vzdát léta, připravte si na grilu dokřupava opečeného lososa s výborným salátkem z rajčat. Grilování není jen doménou prázdnin, grilovat můžete i na jaře a na podzim, a prodloužit si tak sezonu.
do 30 minut
588 kcal
3 porce

reklama

Postup

  1. Nejprve si důkladně rozpalte gril a připravte si větší mísu na salát.
  2. Do mísy vložte na kostičky nakrájená rajčata, najemno nakrájenou jarní cibulku, nahrubo nasekanou bazalku, citronovou kůru, vinný ocet, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.
  3. Mísu se salátem přemístěte do lednice a začněte s přípravou lososa. Filety omyjte a osušte. Stranu bez kůže osolte, opepřete a potřete 1 lžící olivového oleje. Takto připravené filety pokládejte na rozpálený rošt kůží směrem nahoru. Lososa zprudka grilujte z každé strany 2–3 minuty.
  4. Poté jednotlivé filety přesuňte na stranu grilu, kde není tak velký žár, gril přiklopte a filety nechte ještě 1 minutu dopéct.
  5. Opečené filety přemístěte z grilu na talíř a každou porci podávejte společně s vychlazeným salátem.
Grilovaný losos s rajčatovým salátem s bazalkou
Autor: Jíme zdravě - grilovací speciál Grilovaný losos s rajčatovým salátem s bazalkou

reklama

Jíme zdravě – grilovací speciál

Skupina plodných autorů se zaměřila na nejoblíbenější hobby českých domácností a převedla je do podoby víc než šedesátky receptů – a pozor, zdaleka ne vždy masových! Navíc doplněných o saláty, zálivky, dipy a jednohubky a také tipy grilovacího mistra Roberta Lustiga. Dá se tedy s klidným svědomím říct, že s touhle příručkou budete žhnout nad uhlíky vášní nejen národní, ale i opravdu zdravou!

www.jimezdrave.cz