Grilovaný losos s rajčatovým salátem s bazalkou
Zdroj: Jíme zdravě - grilovací speciál
Grilovaný losos s rajčatovým salátem s bazalkou
Zdroj:
Jíme zdravě - grilovací speciál
Pokud se nechcete vzdát léta, připravte si na grilu dokřupava opečeného lososa s výborným salátkem z rajčat. Grilování není jen doménou prázdnin, grilovat můžete i na jaře a na podzim, a prodloužit si tak sezonu.
3 porce
30 minut
588 kcal
Postup přípravy
-
Nejprve si důkladně rozpalte gril a připravte si větší mísu na salát.
-
Do mísy vložte na kostičky nakrájená rajčata, najemno nakrájenou jarní cibulku, nahrubo nasekanou bazalku, citronovou kůru, vinný ocet, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.
-
Mísu se salátem přemístěte do lednice a začněte s přípravou lososa. Filety omyjte a osušte. Stranu bez kůže osolte, opepřete a potřete 1 lžící olivového oleje. Takto připravené filety pokládejte na rozpálený rošt kůží směrem nahoru. Lososa zprudka grilujte z každé strany 2–3 minuty.
-
Poté jednotlivé filety přesuňte na stranu grilu, kde není tak velký žár, gril přiklopte a filety nechte ještě 1 minutu dopéct.
-
Opečené filety přemístěte z grilu na talíř a každou porci podávejte společně s vychlazeným salátem.
Grilovaný losos s rajčatovým salátem s bazalkou
Zdroj: Jíme zdravě - grilovací speciál
Grilovaný losos s rajčatovým salátem s bazalkou
Zdroj:
Jíme zdravě - grilovací speciál