redakce Prima FRESH

Grilovaná krůtí prsa s broskvemi v salátu

Moje hodnocení
10x

Ano, my víme. Kuřecí prsa na broskvích bývala vrcholem socialistické gastronomie v tehdejších nóbl podnicích, ovšem jejich provedení bylo mnohdy diskutabilní. Kombinace masa s ovocem ovšem není nijak nová, v právem vychvalované blízkovýchodní kuchyni je dokonce téměř klíčová a chuťově je skvělá – důležitý je ovšem správný postup a kvalita surovin. Navíc v podobě nádherného salátu je to super lahůdka!

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Gril předehřejte na středně vysokou teplotu.
  2. Maso nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.
  3. Broskve rozkrojte na půlky, vyndejte pecku a broskve případně nakrájejte na klínky. Potřete je z obou stran olejem.
  4. Plátky masa grilujte z každé strany 8 až 10 minut, až budou propečené a chytí barvu.
  5. Broskve grilujte 3 až 4 minuty, až se na nich vytvoří vzor mřížek. Dejte stranou spolu s masem chvíli odpočívat.
  6. Ve velké míse prošlehejte hořčici, med, ocet a olej na zálivku, osolte ji a opepřete podle chuti. Část zálivky dejte stranou.
  7. Do mísy přidejte opláchnuté a osušené salátové listy, najemno nakrájenou cibuli, borůvky, ořechy a nalámaný nebo rozdrobený sýr, promíchejte a navrch položte na plátky nakrájené maso a broskve. Zbylou zálivku podávejte zvlášť. K salátu můžete podávat čerstvé křupavé pečivo nebo nasucho opečený chléb.

PRIMA TIP: Opravdu nehraje roli, jaký (měkký nebo polotvrdý) sýr použijete, může to být feta nebo jiný podobný „balkánský“ sýr, ale i mozzarella, salátová lučina, brynza…

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty