Suroviny
- krůtí prsa 400 g
- rostlinný olej (jemný, např. hroznový) 8 lžic
- dijonská hořčice (hrubozrnná nebo hladká ) 1 lžíce
- med 1 lžíce
- jablečný ocet 1 lžíce
- listový salát (několik hrstí čerstvých salátových listů (baby špenát, rukola, polníček))
- cibule (bílá nebo červená ) 1 ks
- borůvky 1 hrst
- broskev (zralé ) 4 ks
- vlašské ořechy (několik )
- sýr (jemný čerstvý nebo polotvrdý sýr, i ovčí nebo kozí) 150 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Gril předehřejte na středně vysokou teplotu.
- Maso nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.
- Broskve rozkrojte na půlky, vyndejte pecku a broskve případně nakrájejte na klínky. Potřete je z obou stran olejem.
- Plátky masa grilujte z každé strany 8 až 10 minut, až budou propečené a chytí barvu.
- Broskve grilujte 3 až 4 minuty, až se na nich vytvoří vzor mřížek. Dejte stranou spolu s masem chvíli odpočívat.
- Ve velké míse prošlehejte hořčici, med, ocet a olej na zálivku, osolte ji a opepřete podle chuti. Část zálivky dejte stranou.
- Do mísy přidejte opláchnuté a osušené salátové listy, najemno nakrájenou cibuli, borůvky, ořechy a nalámaný nebo rozdrobený sýr, promíchejte a navrch položte na plátky nakrájené maso a broskve. Zbylou zálivku podávejte zvlášť. K salátu můžete podávat čerstvé křupavé pečivo nebo nasucho opečený chléb.
PRIMA TIP: Opravdu nehraje roli, jaký (měkký nebo polotvrdý) sýr použijete, může to být feta nebo jiný podobný „balkánský“ sýr, ale i mozzarella, salátová lučina, brynza…
Grilovaná krůtí prsa s broskvemi v salátu 2 Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD