Focaccia s novými bramborami a rozmarýnem
Zdroj: S vášní pro jídlo
Focaccia s novými bramborami a rozmarýnem
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Focaccia je v podstatě italský chléb, který se surovinami podobá těstu na pizzu. Není třeba žádných speciálních surovin, vystačíte si jen s těstem, olivovým olejem a trochou soli navrch. Samozřejmě se dá ale dozdobit, což z tohoto jídla dělá kandidáta na skvělý hlavní chod. Zkuste tuto originální kombinaci s bramborami a rozmarýnem!
Postup přípravy
-
Ze všech surovin na těsto uhněťte lehce lepivé těsto, které je třeba hníst zhruba 10 minut, aby bylo krásně hladké.
-
Těsto nechte kynout v míse přikryté utěrkou 1–2 hodiny, aby zdvojnásobilo objem.
-
Litinovou pánev nebo kulatou formu vymažte olivovým olejem, kterým nešetřete (variantou je vyložit ji pečicím papírem), těsto do ní překlopte a naolejovanými prsty roztáhněte po celém povrchu.
-
Těsto nechte kynout další hodinu, aby pěkně vyskočilo.
-
Vykynuté těsto poklaďte tenkými plátky česneku a nových brambor.
-
Přidejte taky na tenká půlkolečka nakrájenou červenou cibuli a rozmarýn. Vše nakonec zalijte olivovým olejem a zasypte hrubou solí.
-
Focacciu pečte v troubě předehřáté na 250 °C dozlatova asi 20 minut a po vytažení z trouby ji nechte vychladnout.
Focaccia s novými bramborami a rozmarýnem 2
Zdroj: S vášní pro jídlo
Focaccia s novými bramborami a rozmarýnem 2
Zdroj:
S vášní pro jídlo