S vášní pro jídlo

Focaccia s novými bramborami a rozmarýnem

Moje hodnocení
7x

Focaccia je v podstatě italský chléb, který se surovinami podobá těstu na pizzu. Není třeba žádných speciálních surovin, vystačíte si jen s těstem, olivovým olejem a trochou soli navrch. Samozřejmě se dá ale dozdobit, což z tohoto jídla dělá kandidáta na skvělý hlavní chod. Zkuste tuto originální kombinaci s bramborami a rozmarýnem!

4 porce
120 minut

Průměr 25 cm

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin na těsto uhněťte lehce lepivé těsto, které je třeba hníst zhruba 10 minut, aby bylo krásně hladké.
  2. Těsto nechte kynout v míse přikryté utěrkou 1–2 hodiny, aby zdvojnásobilo objem.
  3. Litinovou pánev nebo kulatou formu vymažte olivovým olejem, kterým nešetřete (variantou je vyložit ji pečicím papírem), těsto do ní překlopte a naolejovanými prsty roztáhněte po celém povrchu.
  4. Těsto nechte kynout další hodinu, aby pěkně vyskočilo.
  5. Vykynuté těsto poklaďte tenkými plátky česneku a nových brambor.
  6. Přidejte taky na tenká půlkolečka nakrájenou červenou cibuli a rozmarýn. Vše nakonec zalijte olivovým olejem a zasypte hrubou solí.
  7. Focacciu pečte v troubě předehřáté na 250 °C dozlatova asi 20 minut a po vytažení z trouby ji nechte vychladnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty