Najděte si recept
Na co máte chuť?

Fenyklový salát s jablkem a ředkvičkami
Čerstvý fenykl má velmi jemnou lékořicovou příchuť a je báječný syrový i pečený. Zkuste z něj připravit křupavý salát se sladkým jablkem a pikantní ředkvičkou – je výborný jako příloha k rybě nebo pečenému kuřeti.
do 10 minut
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
- fenykl 1 bulva
- jablko 1 ks
- ředkvičky 15 ks
- čerstvý kopr 1 malý svazek
- baby pak choi salát 5 ks
- olivový olej 100 ml
- šťáva ze 2 citronů
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Fenykl nakrájejte na tenké plátky, jablko podle chuti oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Ředkvičky očistěte a nakrájejte nebo na struhadle typu mandolína nakrájejte na tenké plátky. Kopr nasekejte najemno. Pak choi rozeberte na lístky. Promíchejte ve velké míse.
- Olivový olej prošlehejte s citronovou šťávou, osolte, opepřete a přelijte přes salát. Zlehka promíchejte.
Britské dobrodružství Jamese Martina
Šéfkuchaře a milovníka cestování Jamese Martina možná znáte z jeho televizního pořadu, ve kterém objevuje krásné kouty a lokální dobroty, z kterých vaří originální jídla. Svou roadmovie po Velké Británii vtěsnal do knihy, takže se s ním vydejte na zajímavá místa, do špičkových restaurací, za místními farmáři a na barevné trhy, navštivte britské šéfkuchaře a jeho přátel… Zkrátka vše, co stojí v Anglii za ochutnání. James Martin v knize představuje 80 receptů často z důvěrně známých surovin. Možná že s Brity máme společné víc než jen hrdinné piloty z druhé světové války.
Vydalo nakladatelství Slovart.
Vydalo nakladatelství Slovart.