Suroviny
- fenykl 1 bulva
- jablka (jablko) 1 ks
- ředkvičky 15 ks
- kopr (čerstvý kopr) 1 malý svazek
- zelí pak choi (baby pak choi salát) 5 ks
- olivový olej 100 ml
- šťáva ze 2 citronů
- sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
Postup přípravy
- Fenykl nakrájejte na tenké plátky, jablko podle chuti oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Ředkvičky očistěte a nakrájejte nebo na struhadle typu mandolína nakrájejte na tenké plátky. Kopr nasekejte najemno. Pak choi rozeberte na lístky. Promíchejte ve velké míse.
- Olivový olej prošlehejte s citronovou šťávou, osolte, opepřete a přelijte přes salát. Zlehka promíchejte.
Fenyklový salát s jablkem a ředkvičkami Zdroj: Britské dobrodružství Jamese Martina