James Martin

Fenyklový salát s jablkem a ředkvičkami

Moje hodnocení
4x

Čerstvý fenykl má velmi jemnou lékořicovou příchuť a je báječný syrový i pečený. Zkuste z něj připravit křupavý salát se sladkým jablkem a pikantní ředkvičkou – je výborný jako příloha k rybě nebo pečenému kuřeti.

4 porce
10 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Fenykl nakrájejte na tenké plátky, jablko podle chuti oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Ředkvičky očistěte a nakrájejte nebo na struhadle typu mandolína nakrájejte na tenké plátky. Kopr nasekejte najemno. Pak choi rozeberte na lístky. Promíchejte ve velké míse.
  2. Olivový olej prošlehejte s citronovou šťávou, osolte, opepřete a přelijte přes salát. Zlehka promíchejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

James Martin

Slovart James Martin

Šéfkuchaře a milovníka cestování Jamese Martina možná znáte z jeho televizního pořadu, ve kterém objevuje krásné kouty a lokální dobroty, z kterých vaří originální jídla. Svou roadmovie po Velké Británii vtěsnal do knihy, takže se s ním vydejte na zajímavá místa, do špičkových restaurací, za místními farmáři a na barevné trhy, navštivte britské šéfkuchaře a jeho přátel… Zkrátka vše, co stojí v Anglii za ochutnání. James Martin v knize představuje 80 receptů často z důvěrně známých surovin. Možná že s Brity máme společné víc než jen hrdinné piloty z druhé světové války. 
Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty