reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Fenyklová polévka s celerovým olejem
Autor: Cukrfree - kuchařka pro malé i velké Fenyklová polévka s celerovým olejem

Fenyklová polévka s celerovým olejem

Hodnoceno: 0x
Fenykl mnoho lidí odmítá pro jeho výraznou vůni připomínající anýz, ale tepelnou úpravou zesládne a zjemní štiplavý celer. Jako všechny krémové polévky vypadá i tato luxusně a chutná delikátně, pro větší efekt ji ozdobte těsně před podáváním olejem.
do 10 minut
3–4 porce

Článek

Grilovaný fenykl  Foto:

Ochutnejte výborný čerstvý fenykl! Máme pro vás 27 zajímavých receptů

Fenykl možná znáte jako koření s velmi výraznou chutí a vůní, které se používá k přípravě odvaru nebo se přidává k tučným masům. Fenykl je ale také lahůdková zelenina,...

reklama

reklama

Postup

Ve větším hrnci rozehřejte ghí nebo sádlo, cibuli nakrájejte nadrobno a restuje ji 2–3 minuty. Mezitím oloupejte celer a nakrájejte ho na kostičky, česnek a fenykl nakrájejte na plátky. Vsypte je k cibuli a restujte další minutu.

 

 

Zalijte vývarem, přidejte kokosové aminos, kmín, sůl a pepř, promíchejte a na středním stupni nechte pod pokličkou 25 minut probublávat, dokud zelenina nezměkne. Tyčovým mixérem nebo v blenderu polévku rozmixujte dohladka.

 

 

Celerovou nať nasekejte v mixéru, zalijte ji v misce olejem, přidejte prolisovaný česnek a citronovou šťávu a promíchejte.

 

 

Hotovou polévku podávejte se lžící zakysané smetany zakápnutou celerovým olejem.

PRIMA TIP: Kokosové amino je skvělá bezlepková alternativa sójové omáčky bez přidaného cukru a s nižším obsahem sodíku. Můžete je použít všude, kde byste jinak sáhli po sójové omáčce. Vyrábí se smícháním kokosové mízy, která je přirozeně fermentovaná, a kvalitní nerafinované mořské soli sušené na slunci. Chuťově je oproti klasické sójové omáčce o něco sladší a má jemnou kokosovou chuť. Obsahuje 17 aminokyselin, vysoké množství minerálů, vitaminy skupiny B a také vitamin C. Má téměř neutrální pH. Po otevření je skladujte v lednici. Koupíte je v obchodech se zdravou výživou i na internetu.

Fenyklová polévka s celerovým olejem  Foto: Fenyklová polévka s celerovým olejem; foto: Cukrfree – kuchařka pro malé i velké

Cukrfree – kuchařka pro malé i velké

Cukrfree - kuchařka pro malé i velké Foto:

Jana Dell Plotnárková a Janina Černá

Cukrfree kuchařka pro malé i velké je nepostradatelnou knihou pro každého, kdo se zajímá o zdraví nejen svoje, ale i celé své rodiny. Najdete v ní více než 120 unikátních receptů s minimálním obsahem cukru, a s ideálním poměrem pro tělo prospěšných zdravých tuků a bílkovin. Součástí jsou také výživová doporučení, kde se dozvíte spoustu užitečných informací o tom, jak by měla vypadat výživa nejen nás dospělých, ale i dětí, a to včetně těch nejmenších.

Ve spojení s nádhernými fotografiemi dýchajícími atmosférou Havaje, kde celá kniha vznikala, je kuchařka unikátní knihou, která vás jen utvrdí v tom, že i bez cukru to jde! Všechny recepty v knize jsou přirozeně bezlepkové, vlídné pro diabetiky a všechny, co trápí nadváha.

Vydalo nakladatelství Sevruga.

reklama

Související témata: cukrfree , nízkosacharidová dieta