Speciály

Vychytané recepty na oblíbená líčka v různém provedení

Líčka měly ještě před nedávnem špatnou pověst a patřily mezi méně využívané kusy masa. To se ovšem změnilo, když je Zdeněk Pohlreich zpopularizoval nejprve ve svých restauracích a poté i v televizních pořadech a kuchařkách. Pokud je správně připravíte, je to totiž velká lahůdka!

Líčka jsou menší kousky masa, které se nachází na tváři zvířat. Je to maso s krátkým vláknem, které navíc obsahuje i šlachy. Nehodí se proto na minutkové úpravy, ale je nutné je připravovat pomalým a dlouhým dušením, díky kterému se šlachy rozvolní a svalovina nádherně zkřehne. Maso se po pár hodinách rozpadá a je měkké jako dortíček.

K úpravě se používají líčka hovězí, telecí i vepřová, většinou se dusí na víně a s vývarem, sluší jim spojení s kořenovou zeleninou a aromatickými bylinkami.

Vyzkoušejte ty nejlepší recepty a připravte líčka třeba jako součást slavnostního menu:

Recepty